Горещи новиниИзбори 2021

В Свищов д-р Анелия Димитрова даде старт на кампанията на БСП

С изискано тържество в Художествената галерия „Николай Павлович“ в Свищов и точно на 8 март започна предизборната кампания на „БСП за България“ в Свищов. Домакин на символичното начало беше кандидатът за народен представител д-р Анелия Димитрова, която е номер 6 в листата на „БСП за България“ във Великотърновска област. Тя посрещна всяка дама, уважила тържеството, с цвете и специално внимание.

За да я подкрепят още в самото начало на кампанията, в Свищов  бяха водачът на листата Явор Божанков, третата в листата д-р Анета Маноилова, Николай Корчев, който е номер 12, и областният координатор Петко Тюфекчиев.


„Анелия Димитрова вече два мандата е зам.-кмет на Община Свищов и работи в двете най-важни за развитието на едно общество сфери – образованието и социалните дейности. Това са едни от най-ключовите приоритетни области, защото касаят децата – бъдещето на Свищов и хората в неравностойно социално положение, хората, които имат нужда от подкрепа и грижа. За да реализираш политики в тези сфери, трябва преди всичко да имаш чувствителност към натрупаните проблеми. Да имаш подготовка и експертиза да ги преодоляваш, както и смелост да поемаш отговорност за взетите решения“, каза в обръщението си към присъстващите Петко Тюфекчиев и така мотивира категоричната подкрепа на БСП и на цялата листа за д-р Анелия Димитрова.

„Няма спор, че моментът е важен за България и за всички нас. Но смятам, че щом сме тук в тази зала, няма нужда да се убеждаваме как управляват ГЕРБ какво могат, какво не могат или пък това че сме по-добри от тях и че България заслужава по-добро управление“, заяви и водачът на листата на „БСП за България“ Явор Божанков. Той припомни всички каузи, за които социалистите са се борили през изминалите четири години и беше категоричен, че самият той, като водач на листата, е положил много усилия Свищов да има свой кандидат.

„Макар по конституция всеки от членовете на Парламента да е народен представител на всички българи, истината е, че никой не познава по-добре местните проблеми от местния човек. А един от важните приоритети за нас е децентрализацията с фокус към общините. Убеден съм, че никой по-добре от Анелия Димитрова не познава проблемите на местната общност и никой няма да е по-ангажиран и съпричастен от нея, защото тя има семейство тук и след тези избори, и след всички следващи, тя ще си остане гражданин на Свищов. Затова се надявам и пожелавам Свищов да работи за нея, за да има свой народен представител“, каза още Явор Божанков.

„Днес е специален ден и е празник и не случайно избрах точно 8 март за деня, в който символично да стартира моята кампания, защото вярвам в женското начало и в женското присъствие в политиката“, сподели д-р Анелия Димитрова. И призна, че се впуска в тази тежка битка с чувството за дълг, ангажимент и отговорност и с ясното съзнание, че пътят е труден и битките са сложни. „И те са сложни не само заради условията и обстоятелствата, в които живеем, а и поради факта, че в политиката се използват недотам позволени и често дори нечестни прийоми, които са в сериозен конфликт с моите разбирания за етика и морал в поведението на хората. Но аз пък съм много амбициозна и обичам предизвикателствата.
Всеки месец преди избори е месец на обещания. И в този месец ще чуваме лъскави обещания, обещания, ласкави за ушите. Но аз вярвам, че всеки от вас е натрупал своя житейска мъдрост, за да прецени кой какво обещава и какво изпълнява. Аз няма да ви обещавам нищо, защото считам, че делата говорят повече за човека, от думите. И считам, че с направеното от мен през последните шест години като зам.кмет на община Свищов в сферата на образованието и социалната политика, съм успяла да се докажа като усърден, почтен, деен човек, принципен и справедлив и можещ. Всяка голяма промяна започва от малката – от промяната във всеки човек и инструментът за тази промяна е в нашите ръце. Затова вярвам, че заедно можем направим така че да дадем шанс на Свищов да има свой представител в 45 Народно събрание“, заяви още д-р Анелия Димитрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *