Времето днес: Облачно с валежи от дъжд, вечерта ще преминават и в сняг

Вечерта и през нощта ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. За В. Търново минимална температура около 4.

В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд. Вечерта с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг. Валежът силно ще влошава видимостта. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, а вечерта от север и постепенно ще се преориентира от запад. Максималните температури ще бъдат между между 5 и 7 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 6. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър до обяд от южната, а след обяд от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 0 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.1 гр. през 2014 г., а най-ниската измерена минимална температура е -10.6 през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 39 минути и ще залезе в 18 часа и 17 минути.

Фаза на Луната: три дена преди новолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.