Горещи новиниСпорт

„Етър ВТ“ и „Болярчета“ си подадоха ръка, за съвместна работа с децата на В. Търново

След близо десет години на деление при подрастващите футболисти във Велико Търново ФК „Етър“ и СК „Болярчета“ заровиха томахавките и постигнаха договорка за сътрудничество при развитието на младите таланти в града. До този момент децата бяха разпръснати в двата клуба.

За да имаме силен подрастващ футбол и след това юношески, е редно всички деца да тренират и играят заедно. „А“ и „Б“-то във футбола малките футболисти ще получават в СК „Болярчета“, които са доказали, че са водеща школа в този етап от обучението. След това те ще преминават в „Етър“, за да получат нужните знания, умения и шанс, за да стигнат до мъжкия представителен отбор на града.

С тази избистрена структура на детско-юношеската школа във Велико Търново ще трябва да бъдат наясно и да се съобразяват всички деца и родители, обявиха от двата клуба – президентът на „Етър” Деян Куздов и директорът на ДЮШ на „виолетовите“ Стефан Ангелов и съпрезидентите на „Болярчета“ Десислав Божков и Николай Колев. В знак на бъдещото сътрудничество СК „Болярчета“ покани „Етър“ на предстоящия си пролетен турнир във всички възрасти. Фестивалът за купа „Болярчета 2021“ ще се проведе с участието на 32 отбора, разпределени в три възрастови групи. Мачовете ще се играят от днес до неделя на „Балкан Арена“, изкуствения терен „Трифон Иванов“ и на стадион „Христо Ботев“ в Дебелец. Сред участниците се тимове от школите на ЦСКА- София, „Ботев“ /Враца/, „Черно море“ /Варна/, „Дунав“ /Русе/, „Шампион“ /Ст. Загора/, „Национал“ /София/, „Звезздичка“ /Бупгас“ и т.н.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *