Времето

В петък ясно и слънчево, от понеделник отново валежи от дъжд и сняг

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 6 и -2 гр. За В. Търново минимална температура около 6.

В петък ще има разкъсана средна и висока облачност. Временно облачността ще намалява до слънчево. Сутринта в районите около река Дунав ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност, които с напредването на деня ще се разсейват. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 9 и 11 градуса. За В. Търново максималната температура ще бъде около 11. Атмосферното налягане ще се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4 градуса. Максималната температура на 2000 м ще е около -4.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.0 гр. през 2018 г., а най-ниската измерена минимална температура е -9.7 през 1987 г.

Слънцето ще изгрее в 06 часа и 35 минути и ще залезе в 18 часа и 19 минути.

Фаза на Луната: един ден преди новолуние.

В събота времето ще бъде облачно. Вечерта облачността ще се разкъса и намалее и през нощта срещу неделя ще се изясни. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3 гр. Максималните температури ще са между 8 и 10.

В неделя сутринта ще се образуват мъгли, които с напредването на деня бързо ще се разсеят. По-трайни ще останат около река Дунав и в близост до водните басейни. След разсейването на мъглите ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Минималните температури ще останат без съществена промяна. Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 13 и 17 гр.

В понеделник времето ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 5 и 8 гр. Максималните температури ще са между 11 и 13.

През нощта срещу вторник по по-високите места на Предбалкана дъждът ще преминава в сняг. Във вторник времето ще остане облачно с валежи от дъжд. Вятърът ще остане умерен от запад-северозапад. Температурите чувствително ще се понижат и ще бъдат почти без дневен ход. Сутрешните температури ще бъдат между 4 и 6 гр. и през деня ще останат без промяна.

В сряда и четвъртък ще има разкъсана, често значителна облачност. След временно спиране отново ще превалява дъжд, на много места в четвъртък примесен със сняг. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централните части на Стара планина в петък ще има разкъсана, често значителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад-запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 4 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -4. В събота ще преобладава облачно време. Около обяд за кратко ще превали дъжд, а над 1800 м – сняг. Ще духа силен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 7 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -2. В неделя ще има разкъсана облачност, често намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятърът от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 3. В понеделник времето ще бъде облачно. През деня от запад ще започнат валежи от дъжд, а над 1200 м – от сняг. Постепенно валежите навсякъде ще преминават в сняг. Вятърът ще се преориентира от северозапад, ще бъде силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 3 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -4. От вторник до края на периода ще бъде облачно с временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. С прекъсване ще продължи да превалява сняг. Температурите ще се понижат и максималните температури на 1200 м ще бъдат около и малко над 0, а на 2000 м ще са около -9.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *