Балет „Калина” показа 10 отлични танца в конкурса „Път към славата”

С 10 отлични танца  участваха талантливите деца и младежи от балет  „Калина” с ръководител Калинка Генова и помощник- треньор Виолета Тошева в национален конкурс „Път към славата“. Конкурсът за поредна година е включен в календара на МОН със стипендии в IV-та възрастова група (14-18 години), проведен под патронажа на  Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

При изключителна конкуренция на ново поколение от много млади таланти от цяла България журито даде Първо място в първа възрастова група / до 7 години/ на триото Йоана Василева, Дария Стайкова и Каролина Боева за  танците ,,Феи” и ,,Кокетки”. Това е първото участие на триото в конкурс .

Денислав Иванов е с първо място и с най-висок бал точки, получава грамота и стипендия от МОН, парична награда от Синдиката на българските учители, безплатно участие в международен танцов лагер от Кърнолски денс кемп, предложение за работа от екипа от Национален музикален театър ,,Стефан Македонски”. Блестящите хореографии на танците на Денислав Иванов отново са дело на талантливата Александра Драгова. Второ място в  III – та възрастова група /5-7 клас/ взе Габриела Мерджанова с танца ,,Импулс”.

При най- талантливите младежи от IV – та възрастова група /8-12 години/ солистите на балет „Калина” затвърдиха пътя към славата. Кристина Георгиева с отлично представяне и медал за танца ,,Captivating glass”. Ирен – Мари Димитрова с отлично представяне и медал за танца ,,Мистичен шепот”. Росиана Токмакчиева с отлично представяне и медал за оригинална хореография за танца ,,Тайната в очите”.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *