Окончателно – баща осъден да плаща 8000 лв. на пребития си син

Борис Борисов преби 13-годишното момче преди 4 г. след запой

 

БАЩА Е ОСЪДЕН окончателно на две години условно и да плаща 8000 лева на пребития си син. Присъдата е на Окръжния съд в болярския град и не подлежи на обжалване. Борис Борисов получи от районните съдии преди две години и три месеца условно с четиригодишен изпитателен срок, но сега наказанието е намалено, като глобата си остава същата. Драмата се разигра на 8 май 2017 г. на ул. „Беляковско шосе” N 5 в старата столица в пристройка на автосервиз, където живее семейството. Според магистратите бащата е причинил умишлено средна телесна повреда на детето си, тогава на десет години, която се изразява в тежка черепно-мозъчна травма.

ПО ВРЕМЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ Е СТАНАЛО ЯСНО, ЧЕ РОДИТЕЛЯТ СЕ Е ПОПРАВИЛ. Синът му пък се отрекъл от предишните си показания в качеството си на свидетел и казал, че бил паднал. Съдът обаче не е повярвал на това и взел предвид експертизите и предишните доказателства по разследването. Според магистратите обаче бащата наистина се бил променил, имал нова жена и ново отношение към момчето.

СЛУЧАЯТ ДОБИ ПУБЛИЧНОСТ И МНОГО КОМЕНТАРИ ПРОТИВ РОДИТЕЛЯ НАСИЛНИК, който престоя в ареста доста време. След това детето му бе отнето от социалните служби и настанено в институция. После съдът е върнал хлапето на бащата, който обещал да се поправи. Сега 46-годишният автомонтьор е получил втори шанс с условното си наказание. Странното в това дело бе, че невръстното дете бе изправено в процеса като свидетел срещу баща си, при когото е върнато да живее.

СЕМЕЙНАТА ТРАГЕДИЯ ЗАПОЧВА, след като Борис купил на сина си нови маратонки. После се прибрали в помещение към автосервиза на ул. „Беляковско шосе“ и бащата изпил литър бира. След това родителят повел 10-годишното хлапе по игрални зали, където алкохолът бил безплатен, и той изпил рекордно количество бира до 19:30 ч. Когато се прибрали, детето попитало баща си може ли да вземе тоалетна хартия. Последвала грандиозна караница по темата, че тоалетна хартия ползват само жените, а мъжете се миели. После детето се прибрало в стаята, бащата влязъл след него. По повод ненаписано домашно Борисов се разярил, започнал да крещи, да го удря и да блъска по масата, а детето само се молело: „Тате, аз ще слушам, не ме бий, не ме наказвай”, „Тате, спри, искам да ти кажа нещо”. Борисов крещял: „Махай се, заминавай, повече не се връщай”. Така, изгонен, синът излязъл от сервиза и отишъл в близък супермаркет, където разказал, че баща му го изгонил. Така или иначе родителят отишъл да прибере момчето, но вкъщи адът продължил след поредните количества бира. Този път то трябвало да отговаря на въпросите защо е излъгало, че било изгонено от вкъщи. Накрая Борис Борисов хванал детето за дрехите, вдигнал го и със сила го хвърлил на единия пластмасов стол от страната на шкафа. Въпреки кръвта момчето успяло да се изправи, пропълзяло под масата, като се молело на баща си да не го бие. И повтаряло едно и също: „Искам да кажа нещо. Аз ще слушам. Аз ще слушам!”. Вместо милост бащата изкрещял на момчето… да скача през прозореца. Когато скочил от прозореца, хлапакът изпитвал вече силна болка в главата от получените травми. Бил по чорапи. Плачел от ужас, болка и обида. Успял да стигне до шосето срещу гробищния парк и застанал на платното, като се опитвал да спре автомобил, който да го откара в полицейското управление. Било около 20:30 часа. Буквално се метнал на една кола, която спряла и го прибрала. Хората попитали защо плаче, а детето отговорило, че баща му го набил. На въпроса какво е направило, за да го набие, момчето отвърнало, че не знае. Когато добрите хора го откарали в полицията, видели, че детето започнало да залита на няколко пъти. В болницата било констатирано счупване на черепа, детето било настанено с опасност за живота и е спасено от лекарите във В. Търново по чудо.

Нели СУКОВА

Снимката е илюстративна

One thought on “Окончателно – баща осъден да плаща 8000 лв. на пребития си син

  • 13.03.2021 в 14:16
    Permalink

    Бпаво на този джендарофил съдията.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.