Явор Божанков даде старт на предизборната кампания в родния си град

Горна Оряховица трябва да поведе БСП в областта към успех

 

„Преди 4 години общинската организация на БСП в Горна Оряховица си постави амбициозната цел нашият град да има силен и деен народен представител. Преди 4 години всички ние повярвахме в себе си, повярвахме в нашия кандидат и работейки всеотдайно, се поздравихме с безапелационната победа на БСП във Великотърновска област. Днес Горна Оряховица има честта да се гордее с водач на листа – най-младия при това: Явор Божанков. Чест, гордост и отговорност, защото ние – жителите на Горна Оряховица, трябва да поведем областта към успех!“ С тези думи председателят на общинската организация на БСП в Горна Оряховица Огнян Стоянов откри предизборната кампания на левицата в града.

Със стилно тържество на фона на творби на местни художници и фотографи в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ БСП откри предизборната кампания в Горна Оряховица.

Пред симпатизантите излезе „отборът” на БСП във Великотърновска област за вота на 4 април: утвърдени професионалисти, всички с висше образование, със средна възраст 42 г.

“За всички е ясно, че моделът на Борисов е изчерпан. Наша отговорност, наша историческа отговорност е да дадем на хората алтернатива. Няма как да живеем справедливо в държава, в която на най-високо политическо ниво има безнаказаност. Ние трябва да убедим хората, че в България справедливост ще има – с много конкретни реформи. На първо място в съдебната система”, каза Божанков.

“Като човек, съм доказала, че имам енергията, че имам силата да поставям важните въпроси пред управляващите през изминалите 4 години. Имаме ясен план, ясна програма за излизане от социално-икономическата криза”, каза втората в листата Весела Лечева.

“Ние, младите хора, трябва да направим своя избор. Не можем да останем безучастни. Целият ми професионален живот, от първите години в гимназията до днес, е минал при управлението на ГЕРБ. Аз на практика не съм видял каква е алтернативата. Моите връстници – също. Ние трябва да им я покажем”, каза най-младият в листата – 25-годишният хореограф режисьор Николай Корчев, който е представител на гражданската квота.

Емоционалната среща в родния си град Явор Божанков завърши с благодарност към колегите си в парламентарната група на БСП, с помощта на които преди 4 години е направил първите си стъпки в политиката. “БСП е в ДНК-то на българския парламентаризъм и има много важна функция за развитието на България, независимо дали е на власт, или в опозиция”, каза той.

 

НОВ ДОМ ИМАТ СОЦИАЛИСТИТЕ В ЛЯСКОВЕЦ

 

Кандидат-депутатите от листата на БСП за Великотърновска област бяха първите гости на новия клуб на БСП в Лясковец. В неделя той беше открит заедно с предизборната кампания в общината.

“Признавам, че избрах деня на днешния двоен празник донякъде и заради символика в съвпадението: IV МИР, на 4.04. с номер 4. И защото днес е 14-и, а моята преференция – 114.” С тези думи се обърна към гостите общинският председател на БСП Емилия Жилиева. Тя благодари на всички, които с неуморен труд са допринесли социалистите в Лясковец да имат нов и уютен дом.

“В момента ние не сме равнопоставени с управляващите в предизборната кампания. Те са непрекъснато в национален ефир. Борисов прави кампания от позицията си на министър-председател, макар това да е незаконно. Закона нарушава и водачът им за Великотърновска област. Единственият начин да се противопоставим на това безогледно нарушаване на правилата сте вие – вашата подкрепа и доверие. Защото всеки от вас вижда истината. Колкото и да го убеждават, че са раздадени 5 млрд. лева в помощ на хората и бизнеса в условията на ковид кризата. Някой от вас да е усетил тази помощ? Всички средства, за които министър-председателят говори от джипа си или във Фейсбук, защото той така управлява държавата, са раздадени на един близък до управляващите кръг от фирми.” Така обобщи ситуацията след първата седмица на предизборната кампания водачът на листата на БСП Явор Божанков.

“На днешния празник Бойко Борисов трябва да поиска прошка от българския народ, но няма шанс да получи такава”, категорична беше втората в листата Весела Лечева.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *