Безработна майка на близнаци във Великотърновско се нуждае от финансова помощ

Организацията „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“ набира средства за семейството

 

МАЙКА НА ТРИ ДЕЦА, СРЕД КОИТО БЕБЕТА БЛИЗНАЦИ, ИМА НУЖДА ОТ ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА. Жената и малчуганите живеят във великотърновско село под наем, а кампания за набиране на средства за тях поде популярната организация „Подай ръка – заедно за по-добро бъдеще“. Необходими са не само пари за покриване на разходите на подслон и битови комунални услуги, но и лекарства, специализирани храни, памперси, дрешки и учебни пособия.

Близнаците са на 9 месеца и имат алергия, заради която могат да приемат само определени пюренца по протокол. Нуждаят се и от медикаменти, за които жената няма достатъчно средства.

Майката не можела дълго време да си намери работа заради наложения локдаун и непрестанните грижи за малчуганите. Има предложение да започне да се труди при работодател, но чак от месец май.

По-голямото й дете е момиче и е ученичка. Тя има нужда от учебни материали – тетрадки с тесни и широки редове, боички, химикалки, моливи и т.н. Необходими са и дрешки за нея, ръст 152, и обувки –номер 35.

„Хранителни продукти от първа необходимост също са необходими, като се опитваме да им осигурим такива за по-дълъг период. Надяваме се на дарения прах за пране „Тео бебе“, защото от другите марки децата получават обрив“, съобщават от организацията.

Всеки, който желае да подкрепи семейството лично или да ги посети на адрес, може се свърже с благодетелите от фондацията на телефон 0895 415 165. Инициаторите допълват, че не съобщават личните данни на майката и точното местожителство на семейството, за да запазят достойнството на жената.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.