Продават шест общински жилища във Велико Търново

ШЕСТ АПАРТАМЕНТА ОТПАДАТ ОТ СПИСЪКА С НАЛИЧНИТЕ ОБЩИНСКИ ЖИЛИЩА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО заради лошо състояние. Те не са били добре стопанисвани от наемателите, сдобили са се с тежки щети заради инциденти, а някои дори са почти напълно унищожени. Пример за това е апартаментът в кв. „Чолаковци“, който през миналата година изгоря при пожар, предизвикан от три деца. Имотите ще бъдат предложени за продажба по общия ред. През 2020 г. са реализирани сделки също с шест общински апартаменти.

Към момента общината разполага с 414 жилища, разпределени по фондове. 380 от имотите са за граждани с доказана необходимост от подслон, който не могат да си позволят. 375 от тях се намират на територията на областния град, а 5 са в Килифарево.

Ведомствените жилища са общо 20. Те са предвидени за специалисти, лекари, медицински сестри и хора от други професии, които допринасят за благото на обществото.

Наличните имоти са различни като вид – боксониери, едностайни, двустайни, тристайни. Разпределени са основно в кварталите „Кольо Фичето“, „Бузлуджа“, „Света гора“, широк център и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *