Избори 2021

Кандидатите за народни представители от „Демократична България“ проведоха срещи във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Елена

„Програмата на „Демократична България“ гарантира, че страната може да се движи с много по-висока скорост, да има своето достойно място сред успешните и развити държави, където свободата и предприемаческият дух създават благосъстояние и растеж.“

Това подчерта на среща с граждани от областта водачът на листата за IV МИР адв. Калоян Янков. Той и колегите му от листата се срещнаха със стотици жители на старата столица, Горна Оряховица, Свищов и Елена.

По думите му обаче, за да се реализират мерките на ДБ, Борисов и ГЕРБ трябва да бъдат отстранени от управлението и да се ликвидират корупционните мрежи, които засмукват огромен публичен ресурс към обръчите на властта.

„По различните инструменти на ЕС имаме право да получим над 50 млрд. лв. за периода до 2027 г. Ще реализираме политики за насочване на европейските фондове в пълна степен към гражданите и фирмите”, подчерта още водачът на листата.

На въпрос от търновски предприемач за икономическите мерки адв. Янков посочи част от тях – еднократна финансова помощ от 3000 лв. на човек за всички работници и служители на малки и средни предприятия, помощна мярка 80/20 за всички средни предприятия и 90/10 за всички микро- и малки предприятия.

„Ако хората ни се доверят, до края на мандата планираме повишаване на средната работна заплата до 2400 лв., нарастване на средната пенсия до 1000 лв., а възнагражденията на учители, помощен медицински персонал в държавните болници, социалните работници и дейци на културата ще бъдат увеличени с 50%“, подчерта още Калоян Янков.

В Горна Оряховица гражданите се интересуваха освен от икономиката и от здравната криза. Мнозина от хората се оплакаха, че мерките на правителството са хаотични, объркващи и без всякаква логика.

„Правителството катастрофира в управлението на ковид кризата и особено на ваксинационния план. За мен е проява на политически авантюризъм да видя начело на листата на управляващите в туристически район като нашия здравния министър. Който заедно с екипа си определено проспа цялото лято и при втората вълна на пандемията направи така, че хора да умират по стълбищата на болниците, а в третата, в която сме в момента, да се бяга от отговорност, като се оставят регионалните здравни инспекции по места сами да се оправят“, отговори адв. Янков.

Той заяви, че от здравеопазването се отклоняват поне по 4,5 милиарда лева всяка година и подчерта, че в ДБ имат визия, експертност и воля за осъществяване на реформи в системата на здравеопазването.

В град Елена кандидатите на ДБ бяха посрещнати изключително топло от местните хора. Много от тях бяха категорични, че по време на мандата политиците много рядко се сещат за по-малките населени места. Еленчани увериха, че на четвърти април ще подкрепят коалицията с номер 11 в интегралната бюлетина.

One thought on “Кандидатите за народни представители от „Демократична България“ проведоха срещи във Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов и Елена

  • Не вярвам на празните предизборни обещания на Демократична България.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *