Плоският данък е гаранция за стабилност на бизнеса и доходите на хората

Основните приоритети в управленската програма на коалиция „ГЕРБ – СДС” очертаха пред жителите на Долна Оряховица кандидатите за народни представители проф. Любомира Попова и Димитър Николов. Те бяха в града за откриването на приемна, намираща се на площад „България“. Кандидатите за народни представители се срещнаха и с ръководството на лидера в парковото и градинско обзавеждане в България „Енчо Енчев – ЕТЕ“.

„Ние сме доказали, че благосъстоянието на гражданите за нас не е само обект на обещания, а реални действия с дългосрочен хоризонт. До 2025 г. се ангажираме да постигнем 500 евро минимална заплата, 1000 евро средна, както и ежегодно да осъвременяваме пенсиите. Средната пенсия пък трябва да стане 600 лв.” Кандидатите за народни представители на „ГЕРБ – СДС” отново подчертаха, че категоричната воля на политическата сила, която ги е издигнала, е да не се променя данъчната система. Това е гаранция за стабилност и добър знак за бизнеса, който може да планира своите инвестиции и пазарно развитие. Лансираните от опозицията намерения за въвеждане на прогресивно данъчно облагане обричат на уравнивиловка и ще засегнат хората, които работят усилено, и фирмите, които предлагат добри възнаграждения.

Много се спекулира по темата национална програма за енергийна ефективност на жилищните сгради и това не е случайно. Направените с държавни и европейски средства инвестиции в жилищата на хиляди граждани е пряка подкрепа. Нещо повече – живеещите в обновените сгради сега плащат значително по-ниски сметки за отопление и електричество, което е допълнителна полза за гражданите. Програмата на „ГЕРБ – СДС” предвижда още около 3 млрд. лв. до 2026 лв. да бъдат вложени в енергийна ефективност, като сега ще могат да кандидатстват и собствениците на къщи. Освен това е предвиден и значителен ресурс за саниране на обществени сгради – административни, спортни, културни, което значително ще снижи разходите за тяхната издръжка, което е и целта на програмата.

Димитър Николов отчете пред избирателите, че е изпълнил поетия по време на откритата приемна с гражданите на Долна Оряховица ангажимент да бъде изградена детска площадка. Съоръженията вече са поръчани, въпрос на дни е да бъдат монтирани. „Нека не говорим в бъдеще време, а да действаме сега“, е апелът на Димитър Николов. Подготвен е проект за изграждане на мултифункционални спортни площадки. Инвестирана е крупна сума в стадиона в Долна Оряховица, в бюджета за тази година са предвидени допълнителни 60 хил. лв. за възстановяването на тревното му покритие.

Одобрен е проект за ремонт на 22 улици със средства от ПУДООС, което пряко ще повлияе на живота на 330 домакинства, със средства от държавата ще бъдат асфалтирани още 5 улици.

Покривът на местното читалище „Христо Козлев“ предстои да бъде ремонтиран.

Радвам се, че Долна Оряховица винаги е имала стабилно присъствие в Общинския съвет в лицето на отговорни хора, лидери в своята сфера – Йордан Бойчев, Цветан Песаров, Григор Минков. Винаги съм казвал, че без значение от коя политическа сила сме, трябва да намираме общ език по важните теми. Отношението към Долна Оряховица трябва да бъде като към град Долна Оряховица, коментира Николов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *