Цветан Цветанов: „Много е важно всеки да преодолее страха си от пандемията и да упражни правото си на глас”

Много е важно всеки да преодолее страха си от пандемията и да упражни правото си на глас. Ние от „Републиканци за България” сме за държава с правила, а това може да стане, когато има висока избирателна активност. Нека да направим това с N 21 в интегралната бюлетина. Това каза председателят на „Републиканци за България” Цветан Цветанов в „Тази сутрин“ по bTV.

Той благодари на всички, които ще гласуват, и им пожела да бъдат здрави.

„При всички положения затварянето ще повлияе на избирателната активност. Много от хората ще имат притеснение за здравословното си състояние. Също така съм на мнение, че администрацията не е готова да проведе избори при доста по-голям брой карантинирани. Когато хората са много повече, а екипите са малко, това означава, че някои ще бъдат ограничени и няма да имат възможността да си използват конституционните права да гласуват. Можеше да бъде решен проблемът с българите, живеещи в чужбина, и да имат възможността да гласуват по пощата, както направиха в съседна Румъния“, каза председателят на партията.

Цветан Цветанов разказа, че за последната една седмица със зам.-председателя Павел Вълнев са посетили областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян и Хасково. Проведени са много ползотворни срещи със симпатизанти и членове на партията.

Много емоционално е било специално за него посещението в село Бисер, община Харманли, област Хасково. Където е успял да разговаря с жителите, с които има специална връзка от 2012 г. по време на бедствието, което беше сполетяло селото, и 30-те дни, които е прекарал с тях.

„Когато говоря с тези хора, се връщам в годините на бедствието“, каза Цветанов.

По думите му през последните години се е чувал многократно с хората от населеното място.

„Внукът на баба Тянка от село Бисер е част от „Републиканци за България“, разказа той и уточни, че е пример за млад човек, който е завършил образованието си в София, но се е върнал в родното си място и иска да работи за развитието му.

Относно предизборната кампания Цветанов заяви, че от „Републиканци за България” се стараят през медиите на национално и местно ниво да достигнат с посланията и секторни политики, залегнали в програмата на партията.

1 млн. долара ще е сумата, с която „Републиканци за България” ще разполага за кампанията.

„Изключително важно е да отправим своите послания към българския избирател и да представим своите експертни решения“, категоричен е Цветанов.

Председателят на партията даде за пример зам.-председателя Павел Вълнев, който е един успял българин, който иска да помогне на България и затова е взел решение да участва в политиката.

И призова и други успели българи да се ангажират с политика.

На въпрос оказва ли натиск Павел Вълнев върху решенията, които се взимат в партията, след като я финансира, Цветанов категорично заяви: „Не“ и допълни, че има стриктна медийна стратегия, която е изготвена от предизборния щаб и се следва.

Вълнев е инвестирал в BiT и не е искал нищо в замяна, както и в момента се случва в „Републиканци за България”.

„Уверени сме, че ще спечелим два мандата във Великотърновска област“, заяви Цветан Цветанов.

Относно кризата с коронавируса той уточни, че няма никаква последователност в действията на управляващите.

На въпрос какво първо ще предприемат „Републиканци за България”, влизайки в управлението, Цветанов посочи: „Първо трябва да се направи актуализация на бюджета, да се търсят реални действия за подпомагане на малкия и средния бизнес, въвеждане на електронното гласуване и намаляване мандата на главния прокурор. От регионалната ни политика предлагаме минимум 10 000 лв. подпомагане на кметствата“, добави той.

Относно симбиозата ГЕРБ – ДПС Цветанов заяви, че хората от Велико Търново казват, че първите трима в листата на ГЕРБ са от ДПС, което е достатъчен показател и за пореден път потвърждава думите му.

7 thoughts on “Цветан Цветанов: „Много е важно всеки да преодолее страха си от пандемията и да упражни правото си на глас”

 • 17.03.2021 в 14:31
  Permalink

  Според мен пандемията е отново политическа месеци наред НОЩ набиват в гласвите на народа че е много опасен вируса и после да може да намалят избирателната активност !

  Отговор
 • 17.03.2021 в 16:13
  Permalink

  Ние ще преодолеем страха, но тези малоумници от ГЕРБ сега пак ще затворят страната и как ще ходим да гласуваме и това го правят нарочно, за да манипулират. Спрете ги тези крадци, не ги искаме повече

  Отговор
 • 17.03.2021 в 16:48
  Permalink

  Личната ми докторка вчера коментира как са обявили по ТВ, че дочно 5-6 дните след изборите дават пик на заболели. Демек – пик на заразана -в исборния ден :))))) Никой освен твърдите ядро да не хоби да гласува, а малките парти да нямат гласуве

  Отговор
 • 17.03.2021 в 16:55
  Permalink

  То не е само това. В извънредното пандемично положение обществените поръчки хвърчат без търгове. И познайте дали не гърми чекмеджето после

  Отговор
 • 17.03.2021 в 17:44
  Permalink

  Всички затворени да не обикалят много, че да не види някой случайно камионите с бюлетини. Плоско и елементарно.

  Отговор
 • 18.03.2021 в 12:48
  Permalink

  Абе, Цецо, ти пандемията само за плашило ли я имаш? Кажи го на хората, които загубиха близки и на децата, които загубиха родители какво е да си безстрашен. Какво ни казваш, не се страхувайте, за да вляза в парламента отново? Евала…

  Отговор
 • 18.03.2021 в 16:31
  Permalink

  Искам да се извиня – вчера пишех без очила и сега погледнах какви ужасни грешки съм допуснала… Много ме е срам, а не зная как да изтрия или поправя коментара си… Моля за извинение. Уважаемото от мен издание – също моля да ме извини!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.