Водещи новиниКрими

Тийнейджъри съсипаха конструкция с люлки в Самоводене

МЛАДЕЖИ ПОТРОШИХА СЪОРЪЖЕНИЕ С ДВЕ ЛЮЛКИ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКОТО СЕЛО САМОВОДЕНЕ. Местните предполагат, че това са същите тийнейджъри, които за забавление строшиха многократно стъклата на прозорците на читалището „Извор 1873“. По думите на родители на малки деца, водещи хлапетата си на площадката, често се случва на мястото да идват юноши, които, макар че отдавна са надхвърлили приемливата възраст за ползване на съоръженията, продължават да се веселят там.

„Правим им забележка за това да не се люлеят на люлките, защото са тежки и няма как да ги издържат, но те се отговарят и продължават. Беше въпрос на време да съсипят площадката и то се случи точно сега, когато пролетта наближава и децата нямат търпение да дойдат да си поиграят. Уви, вече няма къде“, коментира една от ядосаните майки.

Родителите апелират кметът да потърси отговорност на вандалите и да се поискат средства от общината за ремонт на площадката. Предлагат съоръженията да бъдат заменени с метални, които биха били по-устойчиви на подобни непристойни деяния. Местните издигнаха и идея за изграждане на спортна площадка за тийнейджърите в Самоводене, където младите да изразходват енергията си и да не посягат над общинско имущество от скука.

По-паметливите жители на селото припомнят, че това хрумване датира от няколко години. Имало амбиция за създаване на инициативен комитет, който да входира искането до общината, но с времето никой родител не пожелал да се ангажира с дейността по осъществяване на идеята.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Антония ГЕЧЕВА

9 thoughts on “Тийнейджъри съсипаха конструкция с люлки в Самоводене

 • Старите съоражения на детските площадки оставаха здрави десетилетия, въпреки използването им от по-големи деца. Сега се монтират някакви еднодневки, само и единствено да се усвоят парите. Красиви на външен вид, но само да се гледат. При по-интензивна употреба издържат 2-3 години. Не казвам, че децата не носят вина за повреждането на съорашенията, но не в тях е проблема.

  Отговор
  • Тази площадка е дар от един човек. Лека му пръст. Не знам какви усвоявания ви гонят…

   Отговор
 • Не може всички стъкла да се заменят с шперплат и всички дървени уреди на площадките за деца с винкели. Пишлеметата ги знаят всички. Всеки ден висят пред вратите на читалището и кметството. Две-три камери за денонощно наблюдение в района и проблемът е решен наполовина. Като платят майка му и баща му потрошеното – проблемът се решава трайно. Като платят втори път – завинаги.

  Отговор
  • Големите деца няма какво да търсят на детските площадки. Няколко пъти посещавахме въпросната площадка с моите деца. И трябваше да моля „детето“, което е поне на 13 години да отстъпи люлката на 5 годишно детенце.

   Отговор
 • От местната управа подаден ли е сигнал до полицията? Или просто е констатиран този вандализъм????

  Отговор
  • Едино даребие.. И него не могат да пазят..

   Отговор
 • Защо от Общината да се искат пари за ремонт?!
  Я тези, които рушат, да изградят! С лични средства!

  Отговор
 • Хора, ако се загледате внимателно в снимката ще забележите, че дървото е изгнило. Не казвам, че въпросните младежи не са му помогнали да се счупи, но в това състояние е било въпрос на време. И ако се беше случило докато Вашето дете се люлее…кой щеше да е виновен тогава?! Точно същия модел люлка имаше и в търновските паркове, съдбата им беше същата. Просто не са подходящи за обществено ползване, това е.

  Отговор
  • Ами кмета да оглежда площадките време от време. Улици с дупки, площадки със счупени люлки, пързалки. Това село прилича на локва. А кмета е само на документ е кмет.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *