Финансистът Стефан Дойкин, втори в листата на „Републиканци за България”: „Предвиждаме стимулиращи икономически мерки и запазване на работните места”

Запазване на работните места чрез въвеждане на стимулиращи икономически мерки е една от важните задачи, които трябва да бъдат приложени в условията на здравна и икономическа криза. Това каза Стефан Дойкин, втори във великотърновската листа с кандидати за народни представители на ПП „Републиканци за България“, в интервю за радио „Фокус“. По думите му въведените в момента мерки не работят в достатъчна степен. Партията е за въвеждането на нови пакети в помощ на бизнеса.

„Ние сме за фокус върху зелените инвестиции, новите технологии, изграждане на ново начало след излизане от кризата. Настояваме за дигитализация, електронно управление, финансиране на научноизследователска дейност. Наши приоритетни сфери са здравеопазването, българският бизнес и успешното усвояване на средствата от европейските фондове и програми.“

Според Стефан Дойкин най-важната задача на следващия парламент ще бъде излизане от кризата. Друг основен момент по думите му е преодоляване на корупцията на всички етажи на управлението, което ще бъде трудна задача. Дойкин акцентира, че правителството в момента тегли изключително много заеми, което означава, че следващото поколение ще плаща всичко това. Дойкин беше категоричен, че когато ПП „Републиканци за България“ влезе в управлението, ще направи ревизия и разчет на всички харчове, както и актуализация на бюджета, която ще бъде абсолютно необходима.

31-годишният Стефан Дойкин от град Елена е финансов консултант в областта на алтернативните инвестиции. Работил е като финансов съветник към Европейската комисия, консултант към Световната банка, експерт по финансови инструменти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.