Избори 2021

Пътищата и общественият транспорт са част от подхода за развитието на малките населени места

Общественият транспорт до малките населени места е тема, която има и ще продължи да има място в дневния ред на Народното събрание. Гарантирането на равен достъп на жителите до общинските и областните центрове вече дава своя резултат, след като миналата година, благодарение на Националното сдружение на общините в България, чийто председател е Даниел Панов, беше постигнато увеличение на средствата за субсидиите от централния бюджет с 6,5 млн. лв. (от 18,5 млн. лв. на 25 млн. лв.). Тази политика ще продължи, ако в следващото правителство ГЕРБ е водеща политическа сила. С тези думи кандидатите за народни представители от коалиция „ГЕРБ-СДС” Станислав Стоянов, Любомира Попова, Росица Димитрова и Георги Недев представиха част от свършеното в този мандат пред жители на селата Малки чифлик, Пчелище, Велчево, Церова кория, Миндя и Шереметя.

Народният представител от региона Станислав Стоянов припомни, че 44-тото Народно събрание прие и законова промяна с цел криминализиране на нерегламентирания превоз. В проект на закона за автомобилните превози парламентът ще задължава също така общините да планират в своите бюджети и разходи за субсидиране на превоза на пътниците по нерентабилни автобусни линии във вътрешноградския транспорт и транспорта до слабо населените места. Предстои новият парламент да гласува на второ четене закона и той да влезе в сила.

Достъпният транспорт и добрата инфраструктура са част от комплексния подход за облагородяване и повишаване привлекателността на селата, които в последните години стават предпочитано място за живот от млади хора и семейства, смятат кандидатите на „ГЕРБ-СДС”. „Ние знаем, че изграждането на пътищата е най-надеждният начин за по-добрата свързаност между регионите, затова и в политическата програма на партията „България следващо поколение“ са заложени годишно минимум 1000 километра ремонти на пътища в страната, свързващи малки населени места“, заявиха кандидатите от листата с номер 28. С този подход ще се помогне и на останалите цели в програмата, като строителство, инвестиции, мобилна свързаност, развитие на земеделието и храните от местен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *