Избори 2021

Цветан Цветанов: „Велико Търново е сред най-потърпевшите от ковид кризата райони, необходима е данъчна ваканция”

Велико Търново е един от най-потърпевшите райони, тъй като разчита много на туризма, пострадал най-сериозно в ковид кризата. Някои сектори понасят изключително тежко удара от глобалната пандемия. Това, което предвиждаме като мярка за подпомагане спрямо тези сектори – като ресторантьори, туроператори, хотелиери, превозвачи и т.н., е да бъде приложена едногодишна данъчна ваканция. Това означава време, в което тези хора ще могат да си стъпят на краката“, коментира Цветанов при среща със съдържатели на заведения от Велико Търново и Горна Оряховица.

По думите на Цветанов наред с това Българската банка за развитие трябва да подпомогне потърпевшите сектори, да бъде гарант за краткосрочни кредити, за да могат бизнесите да възстановят нормалната си работа.

„За всички нас е полезно вие да бъдете в управлението“, категорична бе съдържателка на малък обект в Горна Оряховица.

Ние бяхме първите, които представихме управленска програма, детайлно разписана в повече от 21 сектора. Това, което виждаме, е, че в средата на предизборната кампания опонентите ни започнаха да представят същите приоритети в секторните политики“, каза председателят на партията.

Заедно с Цветанов в срещата участваха и кандидатите от листата на „Републиканци за България” финансистът Стефан Дойкин, експортният директор на „Захарни заводи” Борислав Ангелов, предприемачът Фикред Ферадов, юристът Андрей Маринов и IТ експертите Николай Драков и Иван Станев.

10 thoughts on “Цветан Цветанов: „Велико Търново е сред най-потърпевшите от ковид кризата райони, необходима е данъчна ваканция”

 • Със сигурност трябва да има данъчна ваканция

  Отговор
  • Забележителна е активността на Републиканци. Убеден съм, че ще доведе до добри изборни резултати.

   Отговор
 • Търново заслужава! Нуждата от данъчна ваканция е в цялата страна и е наистина огромна!

  Отговор
 • Ама разбира се че трябва да бъде подпомогнат малкият и среден бизнес, все пак те са основният източник на данъци за НАП

  Отговор
 • Пак само Републиканците са с позиция по тази тема!

  Отговор
  • Подкрепям думите на Цветанов! Данъчна ваканция трябва и за дугите градове !

   Отговор
 • Данъчните облекчения може да спасят малкия бизнес. Поне каквото е останало от него, след „вещата“ намеса на Борисов и компания!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *