1967 четения

Ученици задигали и разбивали коли за забавление през нощта

За два дни търновската полиция разкри още седем престъпления

 

БАНДА ОТ ЧЕТИРИМА МЛАДЕЖИ, ДВАМА ОТ КОИТО УЧЕНИЦИ НА 16 И 17 години във Велико Търново, е извършвала нощни обири на паркирани леки автомобили за забавление. Две коли са били откраднати от групата и после изоставени на улици в областния град. Учениците действали заедно с още двама, на 18 г. – единият също от старата столица, а другият от село Мусина.

Работата по разплитане на нощните изяви започва, след като на 11 март мъж от В. Търново сигнализирал полицейските служители, че е противозаконно отнет лекият му автомобил „Фолксваген”, паркиран пред жилище в града. Впоследствие возилото е било намерено в района на Стамболовия мост в областния град с разбита ключалка и нанесени повреди. По случая било започнато досъдебно производство. Няколко дни след това е изчезнала и лека кола, за която друг търновец се оплакал. После се оказало, че непълнолетният му син е взел возилото заедно с ключовете да се разходи през нощта с другите си авери. Младежите задигали от колите дребни суми пари и други вещи, а разбиването ставало по елементарен начин, защото си избирали по-стари автомобили.

ГРУПАТА Е ЗАЛОВЕНА НА 18 МАРТ в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, проведена на територията на РУ – В. Търново. Апашите са повредили заключващите механизми на още три леки и един товарен автомобил, като от два от леките автомобили са извършили кражби на вещи и са откраднали две возила, е установило до момента разследването. Срещу четиримата са повдигнати обвинения, работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава. Пред разследващите младежите обяснили, че им било скучно и от липса на други ангажименти си измислили този начин за разнообразие.

По време на същата акция от 16 до 18 март са приключени 10 наказателни производства и са разкрити други седем престъпления. Образувани са 3 преписки, извършени са проверки в 4 населени места и 5 адреса. Проверени са 470 граждани и 133 автомобила. Съставени са 4 акта по закона за движение по пътищата, 19 по закона за българските лични документи и 3 по закона за гражданската регистрация. Наложени са 32 глоби по фиш. Връчени са 24 електронни фиша, заснети са 61 видеоклипа за скорост. Извършени са 3 съвместни проверки със служители на РЗИ, установени са 2 лица, нарушили карантината. Установено е и едно лице, обявено за издирване.

Н. ГЕОРГИЕВА

Снимка: БНР

Един коментар за “Ученици задигали и разбивали коли за забавление през нощта

  • 22.03.2021 в 12:35
    Permalink

    мръсни долни гнусни нехрани майковци нещастни

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *