Георги Недев в „Елмот“ – В. Търново: „Обновяване на кварталите е приоритет в новата програма за градско развитие”

Велико Търново – сред десетте общини с най-голямо финансиране до 2027 година

Облагородяването и подобряването на средата в кварталите, инвестиции в градското придвижване и в пътната инфраструктура бяха основните теми по време на среща на кандидата за народен представител от „ГЕРБ-СДС” Георги Недев с ръководството и работещите в „Елмот“ – В. Търново. Пред Недев, който е и настоящ общински съветник, хората споделиха, че в част от кварталите на Велико Търново междублоковите пространства са основно ремонтирани и имат угледен и приветлив вид. Те се интересуваха какви са възможностите този процес да обхване още повече райони.

В новия програмен период 2021 – 2027 всички тези дейности са във фокуса и подобряването на градските части ще продължи. Сред допустимите за финансиране проекти са ремонт на пътна инфраструктура и безопасност и развитие на функционални връзки, мерки за зелена градска среда, обновяване на цели квартали и територии от градовете.

Кметът на В. Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов припомни, че старата столица е сред десетте водещи града в България, които ще са с достъп до най-голямо финансиране по мерките за градско развитие. Това позволява започнатото сериозно подобряване на качеството на живот в града да продължи с още по-силни темпове в новия програмен период.

„Правителството на ГЕРБ положи изключително сериозни усилия, за да договори повече средства за България за градовете и населените места в новия програмен период. Изборът на 4 април е много важен, за да не губим време особено сега, когато на преден план излиза и възстановяването от кризата, породена от Covid-19. Пред всички нас стои задачата как да се възползваме максимално от възможностите, договорени от правителството на Бойко Борисов, а не да губим излишно време с извънредни избори или политическа криза“, подчерта Георги Недев.

Пред работещите в „Елмот“ той пое ангажимент да бъде монтирана нова автобусна спирка срещу предприятието и да проведе разговор с Областно пътно управление за подновяване на пътната маркировка в района от „Дълга лъка“ до изхода за Габрово.

One thought on “Георги Недев в „Елмот“ – В. Търново: „Обновяване на кварталите е приоритет в новата програма за градско развитие”

  • 24.03.2021 в 16:07
    Permalink

    Най- налагащото е да се санират всички блокове вквартал Бузлуджа, и да се отремонтират и направят приветливи трите входа и изхода от града, защото когато се влиза в града няма никакъв външен вид, южният пътен възел е в окаяно състояние, само боклуци и не поддържани тревни площи. А има толкова много цъфтящи храсти и растения, които може да освежат, така занемарения пътен възел.
    Търново трябва да привлича от далече с красиви входове , ако трябва да се сложат и монументи, а Улица Опълченска просто е неузнаваема, дано има начин да се възстановят всички старинни къщи, за да се промени облика на цялата улица. Има много какво да се прави в града, но нека да бъде качествено , завършено с вкус и да издържи във времето. Новият градският център е време да се направи.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *