COVID-19 продължава да щурмува местните болници, хоспитализирани са 268 души

Регионът ни е на 9-о място по брой поставени ваксини у нас

ПОРЕДЕН РЪСТ НА ПАЦИЕНТИ С КОРОНАВИРУС, КОИТО СА НАСТАНЕНИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ В БОЛНИЦА, отчитат от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново. Хоспитализираните са 268 души, като най-много са тези от община Свищов – 93-ма. Огромно изпитание би било за местните стационари страховият сценарий за влошаване на състоянието на останалите диагностицирани, които за момента са на домашна терапия. Вкъщи се лекуват 934 лица от областта.

Резултатите от локдауна все още са невидими по отношение на броя на новите случаи. В четвъртък са установени 97 носители на заразата, а заболеваемостта възлиза на 443,74 на 100 000 души население. Стойността никак не е малка, но на фона на тази на национално ниво, която е 679 на 100 000 души, е приемлива.

До момента диагностицирани с COVID-19 в региона са общо 6839 лица.

Здравните власти съобщават за още една жертва на заразата – жена на 45 години, която е имала придружаващо заболяване. С нея починалите вследствие на коронавируса стават 406.

Под карантина са 1845 души, в т.ч. и близките, контактни на диагностицираните случаи с COVID-19.

Най-висока е заболеваемостта в община Велико Търново, следват Свищов и Павликени. На дъното на антикласацията е община Златарица с 12 заболели.

В добри темпове се движи ваксинационният процес в региона. По данни на националния единен портал областта се нарежда на 9-о място в националната статистика по имунизирани. Към четвъртък тук са поставени общо 12 194 дози, а втора игла са получили общо 2127 лица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.