Ето кои са типовете поведение, които състаряват жените

Животът е толкова кратък, а младостта сякаш е един миг от него. Понякога се чувстваме на 20, а реалността идва по две. Друг път се улавяме, че наричаме някого леля или чичо, а в действителност сме набори. Да, годините са странно нещо. Почти никога нямаме реално усещане за тях. Затова пък е добре да знаем, че не е важно само как се чувстваме, но и как изглеждаме.

Представяме ви някои добре познати типове поведение, които определено състаряват дамите:

1. Клюките

Обсъждането на чуждия живот никога не е била приятна черта от характера. Но от един момент нататък това сякаш става с все по-голяма доза завист и озлобление. Ако всяка жена разменя думи с най-близката си приятелка за другите, то бъдете внимателни да не прекрачвате границата. И не си позволявайте такива разговори с хора, които не са ви близки. Това няма да доведе до нищо добро. Ако вие обсъждате днес, то най-вероятно ще обсъждат вас утре.

2. Грубостта

Вечно намусени, груби реплики към продавачката в магазина или възрастната жена, която се бави с покупките си на касата. Ето това е моментът, в който можете да си дадете ясна сметка, че остарявате. Опитайте се да не трупате горчилка у себе си. Усмихвайте се по-често. Това не е клише, а самата реалност – направете си експеримент: един ден бъдете намусени и заядливи, а на другия – усмихнати, лъчезарни, благосклонни – и вечерта преценете кой от двата дни е бил по-успешният.

3. Намесата в личното пространство

Дамите, които постоянно дават съвети на другите и/или задават неудобни лични въпроси на хора, които не са им особено близки, или остаряват, или винаги са си били „лели“ по душа. „Няма ли да се жените вече?“, „Кога ще имате и момченце?“, „Докога ще седиш на тази работа?“, „Няма ли да се изнасяте най-накрая?“ и т.н. Безкраен списък от въпроси на хора, които най-често си нямат личен живот.

4. Консервативните възгледи за облеклото

Ако ви се иска да облечете нещо по-нестандартно, но не смеете, защото робувате на определени стереотипи, това не говори добре за „младата ви душа“. Какво като онези обувки с висок ток не са удобни? Какво като чантата не отива на палтото ви? Какво като бялото не е особено подходящо за зимата? Излезте от рамката и се погрижете за душата си.

5. Постоянното оплакване

На никого животът не е песен. А ако все пак е, то едва ли е постоянен марш или спокоен валс, а вероятно някаква смесица от блус, рок, хеви метъл и какво ли още не. Когато се видите с приятел, не го засипвайте с оплаквания от мъжа си, свекърва си, децата, учителката на децата… Със сигурност има много неща, които ви дразнят. Но ще ги превъзмогнете по-лесно, ако се поддържате в добра психическа форма. За тази цел не се задълбавайте в проблемите, а се опитайте да се разсеете от тях с приятна компания и занимания.

6. Отдаването на домакинството

Не че не е важно да сте добра домакиня. Но със сигурност не е толкова важно, ако това е за сметка на вас самата. Какво като домът ни е изряден, ако в душата е хаос? Отложете бърсането на прах, прахосмукачката, прозорците, пералнята и се погрижете за себе си.

7. Мърморенето против младите

Ако често се случва да употребявате изрази като „младите днес4, „новото поколение“, „съвременните младежи“, при това критично, то вероятно отдавна не сте в тази категория. Всяко поколение си имате своите добри и лоши черти, своите странности и своите предимства. Вашето поколение не прави изключение.

8. Вашето мнение е единственото правилно

Един от сигурните признаци, че сте поостарели, е ако постоянно критикувате другите и държите вашето мнение да се чуе. Ваша да е последната дума. Вие да сте направили забележка и тя да бъде чута. Никой не обича такива хора.

9. Неприемането на новото

Със сигурност изглеждате по-стара, ако се бунтувате срещу всичко ново – от технологии до новия шеф на отдела, който има изисквания към вас, а вие си мислете как се занимавате с това от 20 години и знаете много по-добре от него. Не дръжте такъв гняв у себе си. Нежеланието да се развивате и да допускате, че можете да научите нещо ново и от по-младите ви състарява и ви обрича да останете винаги от една и съща страна на брега.

10. Криенето на възрастта

Не крийте възрастта си, не се срамувайте от нея, а се гордейте с нея. Това е вашият опит, вашият живот. Променете прическата, дрехите, навиците си, ако това ще ви направи по-щастливи. Имайте чувство за хумор и най-вече – самоирония. Това помага във всяка ситуация.

Източник: obekti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.