2860 четения

Певицата от известна търновска механа пусна своя линия продукти за коса

Владислава Христозова е известна освен с афинитета си към фолклора и със своята прекрасна дълга коса

 

Владислава Христозова е от имената, които са познати за почитателите на нощния живот в старата столица. Популярната певица радваше с гласа си и блестящата си визия великотърновци в продължение на пет години. Мнозина я познават от култовата механа „Боляри“ в сърцето на града.С афинитет към фолклорната музика и с музикално образование, тя е една от най-популярните жени гайдарки не само на територията на Велико Тървово, а и в цяла България. Казва, че любовта й към музиката е дълбоко заложена в гените й, а страстта към гайдата заимства от брат й Тихомир, който също е музикант.

Музикалният й път започва от местното читалище, където дълго време опитвали да я убедят, че гайдата не е женски инструмент и гласът й е достатъчен, за да покаже таланта си. Съдбата обаче никога не слуша мнения и често доказва, че знае как най-добре да подреди нещата.

„На един сбор видях да продават аудиокасета на първата жена гайдарка Мария Стоянова, която впоследствие стана моя учителка, и така започна всичко. Бях запленена от този инструмент, който, без да съм осъзнавала, предначерта живота ми!”, разказва с усмивка Влади. През 2006 година става част и от оркестър „Канарите”, където придобива безценен опит. Дисциплината, фолклорен репертоар, както и традициите по сватбите научава именно с оркестъра. А към днешна дата младата жена е и собственик на парти агенция, в която често прилага наученото и надграденото с годините.

„Замислих се над това, че човек има успехи само когато работи призванието си, в това съм се убедила. И си мислех – „Бог ми е дал глас, талант… какво друго?” И отговорът беше: „Коса!”. Първоначално си мислех,че да имам моя марка, ще бъде изключително трудно. Не бих казала, че беше лесно, но се оказа, че като направиш крачка, и ти се показва следващата. Като си упорит, амбициозен и с малко късмет, нещата се нареждат”, споделя Владислава. За своята поредна сбъдната мечта певицата разказва с въодушевление и споделя, че продуктите са произведени в една от най-големите фабрики за козметика за коса в България. Компанията работи над 25 години в сферата и използва италиански суровини. Съставките са натурални, а отзивите, които получава до момента, са повече от положителни.

„Планирам нова линия за проблеми с косопад, която ще е за цялото семейство, понеже тази серия е само за жени. Ще съдържа шампоан за мъже и шампоан за жени, както и спрей с витамини”, разказва за новото си начинание певицата. Горд собственик на един от първите комплекти за жени е водещият от късното шоу на бТВ Николаос Цитиридис, който получи козметиката лично от Владислава с пожеланието да я подари на специална и близка до сърцето му жена.

Свободното си време певицата прекарва със своето куче Мима и със семейството си. Често се включва и в редица благотворителни концерти. „Аз съм изключително чувствителен и жалостив човек и никога не мога да откажа покана за едно такова участие. Няма да забравя един от концертите – точно преди да изляза, обявиха, че детето е в критично състояние…. Сърцето ми се сви, а толкова трудно се пее с буца в гърлото”, като всеки човек на изкуството, Владислава най-добре описва емоциите с музика. По време на първата социална изолация в спомените й се връща нейната авторска песен „Гости сме на този свят”, с която описва не само пандемията и това как промени живота ни, а и нас, хората, в забързаното ни ежедневие, в което често губим себе си и енергията си напразно.

„Енергията! Енергията на Търново е уникална. Не може да се сравни с никое друго място. Градът е в сърцето ми! Живях в него около пет години, но професията на музиканта е такава – пътуваща. Знам обаче, че бих се завърнала. Създадох толкова много приятелства, а атмосферата е, сякаш съм си удома. Смятам, че успях да дам и своя принос – много млади хора започнаха да слушат повече фолклор”, казва Владислава. Също така споделя, че й предстоят няколко телевизионни участия. Ако пандемията позволи, се надява да успее да се завърне на сцената, за да прави това, което най-добре умее – да пее. А дотогава „Желая здраве на читателите на вестник „Борба”, за тях и семействата им! Осъзнатост, за да не минават безцелно дните им! Смирене и вяра в Бог, че той знае по-добре от всички нас кое на кого да отреди! Както обичам да казвам: за всеки има място под слънцето и твоето няма кой да го вземе! Поздрави на прекрасно Търново!”.

Теодора МАРИНОВА

Един коментар за “Певицата от известна търновска механа пусна своя линия продукти за коса

  • 29.03.2021 в 13:43
    Permalink

    Новина: Певицата от механата пуснала линия продукти за коса. WTF !

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *