Предстои смяна на четири километра водопроводи в старата част на Велико Търново

1,6 млн. лв. са предвидени за подмяна на над 4 км водопроводи в старата част на Велико Търново – там, където все още това не е направено. Ремонтните дейности ще обхванат онези участъци от Старо Търново, където износените 60-годишни тръби за питейна вода все още не са сменени.

Това обяви проф. д-р Любомира Попова – областен управител и кандидат за народен представител от листата на „ГЕРБ-СДС”, по време на индивидуалните срещи с великотърновци, които коалицията стартира в приемната на проф. д-р Костадин Ангелов в центъра на Велико Търново. Повод бе разговор със собственичка на имот на ул. „Панорамна” във Велико Търново, която се оплака, че ВиК мрежата в тази част на града е стара.

Проектът е общински и е одобрен от регионалното министерство, което е пример за добрия диалог между местната власт – Община Велико Търново, и правителството на Бойко Борисов. Пак в резултат на доброто сътрудничество през 2018 година бяха подменени още над 7 км стари тръби в кв. „Варуша“ (север и юг), а инвестицията бе за над 4,8 млн. лева.

На срещата на проф. д-р Любомира Попова с граждани бе и търновец, който наскоро се е завърнал в България след 20-годишно пребиваване в САЩ.

„Аз и семейството ми се прибрахме в родината, защото тук все още се живее нормално. Забелязвам огромна разлика в стандарта и благосъстоянието на българите сега и това, което беше преди две десетилетия”, подчерта Венцислав Димитров.

„Той даде конкретни препоръки за по-привлекателна градската среда. Сред тях са подобряване на маркировката по пътните артерии, както и в по-големите паркове да бъдат поставени бетонни маси, пейки и барбекюта, където хората ще могат да излизат на пикник сред природата”, сподели проф. д-р Попова.

One thought on “Предстои смяна на четири километра водопроводи в старата част на Велико Търново

  • 26.03.2021 в 12:25
    Permalink

    Най- важното е да се работи за хората , за тяхното здраве, но не с лекарства и болници, а с превенция. Здравословен начин на живот. Спортни програми, чиста храна, не вносна. България може да се изхранва сама, цените на храните са убийствени, не коректни, завишени изкуствено, монопол има , за да немогат обикновенните производители да си продадат продуктите. Това трябва да е първото с което да се започне. Иначе както е тръгнало избиратели няма да има. Дано излезе мода мъжете да са без стомаси и дебели вратове. Инвестирайте в здравето, спорта, културата на хранене.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.