Горещи новиниИзбори 2021Политика

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ във В. Търново: „Хората са бесни, очакваме висока избирателна активност на 4 април“

Кандидат-депутатите от коалиция „Изправи се! Мутри вън“ се срещнаха със занаятчиите на Самоводската чаршия

ЗДРАВНАТА КРИЗА НЯМА ДА СЕ ОТРАЗИ НА ИЗБИРАТЕЛНАТА АКТИВНОСТ НА ПРЕДСТОЯЩИЯ ПАРЛАМЕНТАРЕН ВОТ НА 4 АПРИЛ, прогнозират Арман Бабикян и адв. Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ и коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Те посетиха в събота старата столица, за да подкрепят водача на листата на формацията в VI МИР Юлиан Войнов, по чиято покана дойдоха на Самоводската чаршия. Най-изявените лидери на протестите през лятото срещу управляващите дадоха заявка за изкореняване на корупцията във властта и гарантиране на по-добро благосъстояние на всеки български гражданин. Те подчертаха, че е време народът да спре да бъде държан в страх и посочиха упражняването на конституционното право на всеки да гласува, като единствен начин за промяна на статуквото.
„COVID кризата няма да се отрази на избирателната активност – хората са бесни, излъгани са безогледно и разбраха, че ги мислят за идиоти. Прогнозирам висока избирателна активност. Очаквам най-вероятно локдаунът наистина да приключи на 31 март, като пи ар акция. Управлението на ГЕРБ е малоумно, във всяка една негова част“, заяви адв. Хаджигенов.
По думите му, следващият парламент ще е шарен и това би било най-доброто за страната, тъй като съответства на принципите на реална демокрация. Категоричен е, че спечелването на властта само от една партия няма да доведе до нищо градивно. Подчерта, че промяната може да започне едва тогава, когато управлението на Борисов остане в историята. Коментара евентуална политическа коалиция между ГЕРБ и ДПС с думите: „Теоретично е възможно да има кабинет Борисов 4, но ДПС са умен противник, враг на моменти, което означава, че те най-вероятно няма да подкрепят ГЕРБ. Това е ясно и за незрящите, че ГЕРБ и Борисов са невероятно зло. Те са тумор, пречи на всички и трябва да бъде отстранен. ДПС неколкократно заявиха, че няма да работят с ГЕРБ, а ДПС в цялата си практика никога не са правили нещо обратно, на това което си казали. Естествено, това не означава, че няма да има сега първи път“, каза той.
Адв. Хаджигенов се въздържа от прогноза кой ще е следващият български премиер и подчерта, че е крайно време да излезем от модела, в който една партия е личността.
„До ден днешен говорят за партията на Иван Костов, сега пък няма ГЕРБ, а партията на Бойко Борисов. Единствено БСП е някакво изключение. Затова и на нас гледат така неразбираемо, защото избягваме от този тип лидерство, защото то не е демокрация“, допълни представителят на „Отровното трио“.
Бабиян пък подчерта, че след 4 април започва следващата битка – за правосъдна реформа, за свалянето на Борисов и за нов почтен избирателен закон, за да може да бъде чут гласът на всички българи.
„Въпросът е, след като много държиш на България, да направиш така, че хората да живеят по-богато и справедливо и всички да могат да гласуват. Включително и българите в чужбина, защото тях ги обичат, когато си влагат парите си у нас. 1 млрд. лв. годишно идват от сънародниците ни зад граница в България, за да подкрепят роднините си, но когато дойде ред да гласуват някак си не ги обичат. Не разбирам родолюбието по този начин“, сподели анализаторът, пи ар експерт и журналист.


Той коментира, че никой няма да се спусне от Брюксел, Вашингтон и Москва да ни освобождава от сегашното управление, а трябва сами да се справим. Допълни, че протестите са дали кураж на много хора и осъзнаването вече е факт. Бабикян посочи, че в изборния ден ще има манипулации на вота, купуване на гласове и други непристойни прояви, като такива вече се случват и по време на предизборната кампания.
„Раздаването на пари е факт сега, тарифите са факт, от тези, на които до вчера ръцете им бяха в чекмеджето. Ние колко можем да търпим и да стоим наведени? Един път изкарахме 500 години така, по-добре да не чакаме толкова. Срамно е вече… “, заяви той.
Водачът на „Изправи се! Мутри вън“ за Великотърновско Юлиан Войнов допълни, че от срещите си с хората в региона, се затвърдило мнението му за това колко са отчаяни от управлението на България.
„Хората са отчаяни от състоянието, в което се намира държавата и тяхното лично финансово състояние. Говорим за пенсии, работни заплати. Оплакват се, че близките им са заминали в чужбина. Проблемите са много, но основният е корупционното управление, изпразването на съдържание на институциите, завладяването на държавата. Този проблем става все по-видим чрез превземането на различни бизнеси от свързани с властта фирми. Моделът на ниските доходи и липса на инвестиции трябва да бъде променен“, категоричен е финансистът.
Той посочи като приоритети за региона – инфраструктура, корупуцията и замърсяването на въздуха.
„Нека хората да ни подкрепят, защото сме най-острата опозиция срещу мутрите в управлението. Няма се патерица, а с личността си заставаме срещу борисовото управление. 80 процента от листата са граждани, а не партийни членове“, допълни още Войнов.

Може да гласувате за коалиция “Изправи се! Мутри вън!” с бюлетина номер 18.

Галина ГЕОРГИЕВА

снимки: авторката

One thought on “Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ във В. Търново: „Хората са бесни, очакваме висока избирателна активност на 4 април“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *