Горещи новиниИзбори 2021

Станислав Стоянов и Христо Стоев: „С мерките на правителството 300 000 работни места са запазени в кризата”

По мярката 60/40 в България са изплатени 968 млн. лева и това е помогнало за запазването на над 300 000 работни места. До края на май 2021 г. ще продължи тази форма на подкрепа за бизнеса за справяне с неблагоприятните последици от Covid-19.

По мярката 80/20 са осигурени близо 150 млн. лева, като със средствата са запазени близо 30 000 работни места от секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“.

В област Велико Търново 170 фирми са получили по механизма за подкрепа с оборотен капитал суми на обща стойност над 1,4 млн. лв.

Действията на правителството за справяне с кризата и оцеляването на бизнеса обсъдиха по време на своята приемна за граждани кандидатите за народни представители от „ГЕРБ-СДС” Станислав Стоянов и Христо Стоев, които са икономисти по образование.

„Всички преживяваме много трудни месеци, но ако има нещо положително, то е, че коронакризата извади наяве сивия сектор в туризма“, сподели по време на приемната млад собственик на заведения за бързо хранене и хотелски обекти в региона и по Черноморието. Предприемачът подчерта, че се е възползвал от мерките и това му е помогнало да продължи да работи и да запази своите работници и служители.

Станислав Стоянов и Христо Стоев посочиха, че с решение на правителството продължава и мярката „Запази ме“ (75/0), с която се осигурява реално 100% от нетното възнаграждение на работниците, както и целевата помощ за родители с деца до 14 г., които се обучават дистанционно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *