Доц. Милен Михов: „Национален център за подготовка на IT специалисти е бъдещето на ПМГ „Васил Друмев“ и на В. Търново”

Доц. д-р Милен Михов – водач на листата на ВМРО за област Велико Търново, Ангел Гушев – директор на ПМГ „Васил Друмев“, и Николай Цонев, заместник-директор на гимназията и кандидат от листата на ВМРО, представиха пред медии реализирането на проект за създаване на STEM център в областта на природните науки и технологии чрез обучение в съвременни иновативни кабинети. Вече е завършен първият етап от реконструкцията на последния етаж на сградата.

Основният ремонт вече е на финала. Предстои да бъде доставено и монтирано техническото оборудване за петте кабинета и лаборатории, обяви директорът на гимназията Ангел Гушев.

ПМГ е първото средно училище в страната, придобило статут на асоциирано училище към Техническия университет. Част от занятията ще се водят от преподаватели от Техническия университет, както и от местни предприемачи от областта на IT технологиите в няколко дисциплини, посочи заместник-директорът на училището Николай Цонев, който е и кандидат от листата на ВМРО.

Това е поредният реализиран проект, който превръща гимназията в национален център за подготовка на кадри в съвременните технологии. Една от гордостите на Велико Търново да се превърне в гордост на България! Ремонтът за изграждането на СТЕМ център е на стойност 300 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *