Паметници на културата в Свищов грейнаха с художествено осветление

С ново художествено осветление се подсили блясъкът на всички сгради – паметници на културата, в Свищов. Подмени се външното осветление на църквата „Света Троица“, паметниците на Алеко Константинов и бележити личности, ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, църквата „Преображение Господне“, Сладкаровата къща, къщата музей „Алеко Константинов“, часовниковата кула и др.

Това са обекти, които са важни значими за Свищов, а монтирането на художествено осветление е поредната стъпка в процеса на опазване и грижа към културното наследство, изтъкват от общината. Кметът д-р Генчо Генчев подчерта, че ръководството на общината ще продължи да инвестира в грижа и опазване на културно-историческото наследство, за да се радват на неговия блясък жителите и гостите на Свищов дори и през нощта.

За новата придобивка са използвани собствени средства на общината в размер на 30 хиляди лева.

 

One thought on “Паметници на културата в Свищов грейнаха с художествено осветление

  • 29.03.2021 в 13:12
    Permalink

    Много хубаво е това да се промени облика на нашите градове. Дано така да започнат да изглеждат и всички старинни къщи във Велико Търново. Държавата въпреки всичко трябва да намери начин да възстанови всички къщи, паметници на културата. Не е лесно, но ако това не се направи губи облика си Велико Търново.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *