Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Ръководителката на великотърновските групи от похода „По пътя на Ботевата чета“ с подкрепа за Цветан Цветанов

Дългогодишният ръководител на великотърновските младежки групи с членове на туристически клуб „Незабравка“, които участват в националните походи „По пътя на Ботевата чета“, Снежанка Димитрова изрази публична подкрепа за Цветан Цветанов – водач на листата на „Републиканци за България” и председател на партията.

Г-жа Димитрова публикува емоционален пост в личния си профил във Фейсбук, за да запознае хората с фактите и да изрази благодарност към Цветанов.

Още през 2015 година Цветан Цветанов за първи път подкрепи финансово група от 51 гимназисти, възпитаници на няколко великотърновски училища, за да успеят да се включат в националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета”. Тази подкрепа стана неизменна във времето, а с всяка година великотърновската група се увеличаваше, като при последния поход наброяваше 80 възпитаници на ВТУ и почти всички средни училища в старата столица.

Благодарение на подкрепата на Цветанов, ежегодно будни и родолюбиви великотърновски момчета и момичета имат възможността да преминат по 120-километровата „Алея на безсмъртието“ от Козлодуйския бряг до връх Околчица.

Походът „По пътя на Ботевата чета“ се провежда от 27 май до 2 юни. Той има изключително важно значение за патриотичното възпитание на младите хора, а у нас няма друго подобно по мащаби събитие.

Ето какво написа в профила си математичката и ръководител на групата г-жа Димитрова, която е и председател на младежкия туристически клуб „Незабравка – ВТ“ (със съкращения):

„С тази публикация не искам да ви агитирам да гласувате за когото и да е, за която и да е партия. Искам само да запозная с фактите онези от вас, които не са били част от историята на нашия младежки туристически клуб.

От 2015 година, за да можем да участваме в националния младежки туристически поход „По пътя на Ботевата чета“ от Козлодуйски бряг до връх Околчица, клубът ни бе финансиран от г-н Цветан Цветанов за транспорт на походната ни групата по влакове и автобуси; за придружаващата кола; за екипировка и бивачни съоръжения.

По това време той никога не ни поиска каквато и да е услуга в замяна на навременната и неоценима финансова помощ. Представяли сме се достойно както за наша, така и за негова и на града ни гордост. През 2020 година отново щеше да ни финансира, но походът централно бе отменен поради пандемията.

През 2020 година г-н Цветанов отново ни благослови с финанси, но този път спаси провеждането на поклонническия пешеходен поход „Светият път“ от Велико Търново до Рилски манастир от 1 до 31 юли, общо над 750 км. Бяхме благословени и от Бог – никой от включилите се 106 походници не се разболя!

Г-н Цветанов не се е отказал да работи за издигане на Родината ни; да помага на обикновените хора; за развитие на икономиката, образованието, земеделието и др. Разговаряли сме с него за бъдещето на България. Вижданията за бъдещето и това как да се реализират идеите ни – негови и на хората, с които непрекъснато се среща, могат да се прочетат на сайта на партията, която той учреди. Похвално е това, че в екипа му има много млади, подготвени и способни хора, които милеят за Родината си и искат да останат в нея да живеят, работят и творят. Горда съм, че един наш член от ръководството на клуба ни е в неговата листа за изборите“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *