Акупресура: тези точки подпомагат отслабването

Акупресурата е техника от традиционната китайска медицина, с чиято помощ се облекчава болка, овладяват се редица неразположения в тялото и се подобрява общият му баланс. Всекидневното масажиране на определени точки може да помогне и в борбата с излишните килограми.  Акупресурата и акупунктурата са сходни, но докато при акупунктурата се използват игли, при акупресурата стимулирането се извършва с пръсти. Ето кои три точки трябва да притискате, за да подпомогнете отслабването.

Благодарение на тази акупресурна точка ще изпитвате по-дълго чувство за ситост

Понякога се тъпчем от чиста лакомия – толкова ни е вкусно, че не можем да се наситим. Когато сте се нахранили, но не усещате ситост, стимулирайте точката, която се намира от външната страна на ръката, в средата между рамото и лакътя, приблизително на височината на гърдите.  Тя се нарича „Точка на избледняващото езеро“. Притискайте около 30 секунди, след което би трябвало да се почувствате сити.

Стимулиране на обмяната на веществата  

Който иска да отслабне, трябва да стимулира метаболизма си. Т.нар. точка „Планинско ждрело“ поддържа обмяната и укрепва имунната система. Ще я откриете в ямката между палеца и показалеца. Обхванете я с палеца и показалеца на другата си ръка и притискайте за около 4 минути.

Помощ за черния дроб

За целта стимулирайте т.нар. „Порти на боговете“. Тези две точки подпомагат мастната обмяна на черния дроб. Ще ги откриете съвсем лесно, като спуснете ръце от двете страни на тялото си. Там, където лактите докосват ребрата, се намират въпросните точки. Притискайте ги за около 3 минути.

Тази точка помага срещу вълчи глад

Ако изпитате внезапно непреодолим глад за нещо сладко или солено, опитайте да стимулирате точката между носа и горната устна около 90 секунди. Просто притискайте леко, без да махате пръста си. Така ще изчезнат както апетитът, така и чувството за глад.

Срещу стрес

Така наречената точка „Божествено спокойствие“ се намира на четири пръста под сгъвката на коляното. Чрез 5-минутната й пресура ще се освободите от стреса, който иначе ви потиква да консумирате мазни и сладки храни.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *