Предимно слънчево, повече облаци в следобедните часове

През нощта ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. За В. Търново минимална температура около 2 гр.

В сряда ще има променлива облачност. До обяд времето ще бъде слънчево, а след обяд облачността ще се увеличава и ще бъде разкъсана. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 11 и 13 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 12. Атмосферното налягане ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана облачност, намаляваща до слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -5.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 24.9 гр. през 2009 г., а най-ниската измерена минимална температура е -2.9 през 1976 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 02 минути и ще залезе в 19 часа и 41 минути. Фаза на Луната: два дена след пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *