Горещи новини

Голям гаф с изборите, спряха машинното гласуване във Великотърновска област (ОБНОВЕНА)

С голям гаф, свързан с машинното гласуване, стартираха изборите във Великотърновска област, разбра “Борба”.  В резултат на това от РИК разпоредиха да бъде спряно упражняването на вот чрез устройствата в избирателните секции. Не е ясно какво ще се случи с гласовете на тези, които вече са гласували машинно в областта.

Подредбата на една от коалициите, която е с шанс за влизане в парламента, е сбъркана и даже реалният й водач е посочен като последен в списъка.  Това е забелязано при машинното гласуване и по-специално при преференциите.  Така още рано сутринта е подадена е жалба в РИК, която е поискала указания от ЦИК.

Иначе 209 099 са гласоподавателите във Великотърновска област, според сайта на РИК, които днес могат да упражнят правото си на глас. Те ще определят осемте народни представители измежду 241 кандидати за народни представители, излъчени от 30-те партии и коалиции, които се състезават за свое представителство в 45-то Народно събрание. Според РЗИ във Велико Търново карантинираните в областта, заради пандемията от коронавирус, са над 1 800 човека, като за тях ще бъдат разкрити шест подвижни урни, както и специални СИК в няколко от големите болнични заведения в региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *