11688 четения

Ето кои ще са депутатите в 04 МИР – Велико Търново

Вече са ясни и имената на новите народни представители от 04 Многомандатен избирателен район- Велико Търново.

На база обработени близо половината от протоколите и очертаващата се изборна победа на ГЕРБ- СДС, формацията разпределя 3 от общо 8-те мандата, като тук разковничето е преразпределението на гласовете, което може да й осигури и трети. Почти сигурно е, че здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов ще влезе от Варна, където също е водач. Така сигурни за парламента стават проф. Любомира Попова и Димитър Николов, като с големи шансове е и Станислав Стоянов.

БСП изпраща в парламента първият в листата им Явор Божанков и Весела Лечева.

Формацията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ е в същата ситуация като при ГЕРБ. Твърде вероятно е водачът им проф. Андрей Чорбанов да влезе от София и да освободи място тук. На депутатската банка сяда и адв. Момчил Иванов, а при този ход на водача влиза и третият в листата Христо Дочев.

ДПС получава един мандат, който е за Мастън Мастънов.  „Демократична България“ праща в парламента адв. Калоян Янков. Засега остава спорно мястото на Юлиян Войнов от „Изправи се Мутри вън“. Преразпределението на мандататите ще зависи и от това дали ВМРО ще влезе.

Очаквайте подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *