1045 четения

Изхвърлиха половин тон развалени испански краставици насред гората в Мусина

ДЕСЕТКИ КАРТОНЕНИ КАСЕТКИ С КРАСТАВИЦИ С ИЗТЕКЪЛ СРОК НА ГОДНОСТ бяха изхвърлени в гориста местност в района на павликенското село Мусина. Зеленчуците, които са над половин тон, са стоварени в участъка преди няколко дни, а на тях се натъкнал руснакът Владимир Ръйбаков, който от 6 години живее в малкото населено място. Всяка от краставиците е опакована във фолио, а от етикетите става ясно, че са внос от Испания.

Местните предполагат, че развалените зеленчуци са изхвърлени в околностите на Мусина от някой търговски обект. По тях имало следи, подсказващи, че първоначално са били замразени, вероятно за по-дълго съхранение. Хората веднага сигнализирали за проблема в Община Павликени и работна група се погрижила да премахне изоставените количества от района.

В събота мястото било почистено, a живущите в Мусина настояват извършителят на бъде глобен. Те са особено чувствителни на тема чистота, тъй като многократно през годината организират почистване на селото, а сериозен процент от населението му е чуждестранно. Там живеят руснаци, британци, французи и т.н., които не могат да си обяснят лошия навик на българите безотговорно да замърсяват природата.

Абсурдната постъпка се случва само няколко дни след като „Борба“ разказа за изхвърлена холна гарнитура в защитена местност в община Лясковец.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимка: Владимир Ръйбаков

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *