Горещи новиниОбщество

Медицинска сестра опита да се самоубие, пила земеделски препарат

ПЕНСИОНИРАНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА ПОСЕГНА НА ЖИВОТА СИ В ПОНЕДЕЛНИК, НАУЧИ „БОРБА“. Възрастната жена се чувствала в безизходица и опитала да се самоубие, като изпие голямо количество препарат за растителна защита. В резултат на натравянето започнала да повръща и рязко се влошило общото й здравословно състояние. Нейни близки подали сигнал на телефон 112 и на мястото е дошъл екип на Спешна помощ.

Бившата медицинска сестра отказала да получи лекарска консултация и твърдяла, че дори да я спасят сега, след време отново ще направи опит за самоубийство. Въпреки това в крайна сметка склонила да се качи в линейката. Докарана е до Спешно отделение на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където веднага са предприели дейности срещу последиците от интоксикацията.

Това е поредният случай в региона, в който отчаяни от живота решават да се самоубият, като пият отрова. Неотдавна 39-годишен млад мъж от Златарица погълна огромно количество аграрен препарат, като дозата била 5 пъти над смъртоносната. Той бе лекуван два месеца и оцеля благодарение на професионализма на лекарите от търновската болница.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *