1044 четения

Ортопедия заработи в горнооряховската болница

МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ” СЕ СДОБИ С ОРТОПЕДИЧЕН СЕКТОР И ПО ТОЗИ НАЧИН РАЗШИРИ КРЪГА ОТ МЕДИЦИНСКИ ДЕЙНОСТИ, от които могат да се възползват пациентите на най-голямата общинска болница в региона. Главно действащо лице в новото звено е специалист, който пристига от София, за да помага на хоспитализираните в железничарския град. Структурата е разкрита към хирургичното отделение в лечебницата и работи по две клинични пътеки.

„Провеждаме интервенции по средни оперативни процедури на долен крайник и средни оперативни процедури на горен крайник, както и по две амбулаторни процедури – малки оперативни процедури в областта на долен крайник и малки оперативни процедури на горен крайник. До момента са извършени ортопедични интервенции на пациенти от целия регион, насочени през Спешна помощ”, обясни завеждащият сектора д-р Валентин Василев, който е специалист по ортопедия и травматология.

Той уточни, че са правени шев на сухожилие, интервенции след премазване на пръсти на ръка, след счупвания на определени кости на стъпалото, при луксация на раменна става, на лакътна става, луксации на пръсти на ръка и крак и др. с помощта и съдействието на д-р Стефан Донев.

Д-р Василев има огромен опит зад гърба си и хиляди доволни пациенти. Медикът впечатлява с 42-годишен стаж. Той е бил началник на ортопедичното отделение в Медицинския институт на МВР, както и на същата структура в болницата в Севлиево. Медикът има още една специалност – акушерство и гинекология, която взел в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ през 1983 година. Работил е и като участъков лекар в Поликраище.

Присъствието му в горнооряховската болница чувствително ще повиши предоставяната медицинска помощ, тъй като в областта функционира само едно ортопедично отделение – това в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Работата му ще помогне на хората да се лекуват в железничарския град, спестявайки си неудобството да пътуват до Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *