Учители няма да плащат такси за санаториум от НОИ

Синдикатът на „Българските учители“ сключи споразумение

Педагозите, които са членове на Синдиката на „Българските учители“, няма да плащат такса за резервация за рехабилитация в 11 от базите на Националния осигурителен институт.

Това ще стане, ако се лекуват по програмата „Профилактика, рехабилитация и отдих“ във филиалите на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален комплекс”.

Синдикалните членове няма да плащат 30 лв. такса за резервация в 11-те бази за физикална и рехабилитационна медицина благодарение на сключено споразумение между председателя на СБУ Янка Такева и изпълнителния директор на лечебния комплекс Десислава Николаева.

Филиалите се намират във Велинград, Наречен, Баня (Карловско), Сандански, Кюстендил, Баните (Смолянско), Момин проход, Овча Могила, Хисаря, Вършец и Банкя.

Синдикалните членове, които желаят да постъпят за лечение в тях трябва да подадат предварителна информация до централния офис на „Специализирани болници за рехабилитация-Национален комплекс” не по-късно от 40 календарни дни преди избрания от тях период за престой като посочат базата, в която искат да бъдат на рехабилитация.
 

istockСпоразумението е влязло в сила от 26 март и ще продължи да действа до изчерпване на средствата по програма „Профилактика, рехабилитация и отдих“ на НОИ за 2021 г.

В документа е заложено още СБУ да популяризира сред своите членове дейността и възможностите за профилактика и рехабилитация във филиалите на комплекса.

Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *