813 четения

Неизвестен отровил Бочко – четириногия любимец на село Росица

ЧЕТИРИ ГОДИНИ ХОРАТА ОТ СЕЛО РОСИЦА СЕ ГРИЖИЛИ ЗА ЗАХВЪРЛЕНО малко кученце, което кръстили Бочко. Преди броени дни обаче го намерили отровено и захвърлено в яма,

Общоселският любимец Бочко

алармира в редакцията вчера Емилия Тончева. Тя и още много жители на павликенското село хранили всеки ден животното, което обаче не искало да стане домашно куче и предпочитало да спи навън. Всяка сутрин Бочко отивал до определена къща и чакал стопаните пред вратата, а после ги съпровождал до площада. Сред приятелите на селския любимец бил и кметът на Павликени Емануил Манолов, който е от село Росица.

Бочко бил пуснат на осем месеца, а постоянно в Росица хора от съседни селища изоставяли кученцата си. Сега освен убитото животно в селото имало още две кучета, едното вече с името Чери, разказа още Емилия Тончева.

„Не знам какъв човек може да си, за да отровиш Бочко. Аз това животно преди два пъти съм го спасявала с черен въглен, но сега го намерихме много късно. Той на никого не пречи, но явно в Росица убиват кучета и моля повече да не ни ги пускате тук. Няколко дни много хора търсихме нашия любимец и го открихме умрял на 3 април. Казахме на полицията, но няма как да се докаже кой е извършителят”, тъжно сподели още Емилия. Тя допълни, че Бочко е бил верен приятел и никого не е нападнал в селото, а само всички са му се радвали.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *