1785 четения

Таксиджия работи безвъзмездно, за да намери пари за лечението на болно дете

9-годишната Ромина Нончева се бори с левкемия

 

МЛАД ТАКСИМЕТРОВ ШОФЬОР ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗАЯВИ СЪПРИЧАСТНОСТТА СИ КЪМ 9-ГОДИШНАТА РОМИНА НОНЧЕВА ОТ СТАРА ЗАГОРА, КОЯТО СЕ БОРИ С ЛЕВКЕМИЯ. Мъжът от железничарския град работи безвъзмездно, за да дари сума за лечението на момиченцето. Така, возейки клиенти от сутринта до късно вечерта, успял да събере 455 лв. за каузата. Благодетелят споделял на всеки, който ползвал транспортните му услуги, че е приел като лична мисия осигуряването на финансова подкрепа за терапията на детето, и успял да убеди клиентите си също да предоставят дарение.

Таксиметровият шофьор пожела да не се споменава името му, защото според него човек не трябва да изтъква добрините, които прави. Той използва социалната мрежа Фейсбук, за да призове още хора да последват примера му. Постъпката му успяла да вдъхнови други благодетели. Сред тях е и фризьорка, която има собствен салон и също работила цял ден безвъзмездно за малката Ромина.

Това е 9-годишното момиченце, за което миналата седмица „Борба“ разказа, че група жители на Велико Търново пропътува разстоянието до Пловдив, за да дари кръв. Ромина е настанена в университетската болница „Св. Георги“ , а терапията й изисква употребата на скъпоструващо лекарство на стойност 6600 лв. на месец. Таткото на момиченцето е починал преди няколко месеца от същото заболяване.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *