87 четения

Стартира месец на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“ в училищата

Регионално управление на образованието за трета поредна година стартира кампания за кариерно ориентиране на учениците през 2021 година. В инициативите ще се включат ученици

Инициативите в СУ „Вл. Комаров“

от I до XII клас от област Велико Търново съвместно с учители, родители, работодатели и кариерни консултанти от Център за подкрепа за личностното развитие – Общински детски комплекс.

РУО предлага участие в няколко инициативи. „МОЕТО РОДОСЛОВНО ПРОФЕСИОНАЛНО ДЪРВО“ – инициативата има за цел да запознае най-малките ученици с различни професии. Идеята е децата с помощта на техните родители и близки да изработят родословно дърво на семейството си. До името на всеки член от семейството трябва да има и картина на неговата професия. При изработването на родословното дърво може да се използват всякакви видове приложни техники и материали. Най-атрактивните проекти ще бъдат оформени в изложба и публикувани на сайта на РУО – Велико Търново, а авторите им ще получат грамоти.

Изложба на тема „МОЯТА ПРОФЕСИЯ – МИНАЛО И БЪДЕЩЕ“ – проект за развитието на професията през годините. В тази рубрика ученик или група ученици, които изучават една и съща професия, в срок до 16.04.2021 г. ще изготвят и представят рисунка, комикс, фотография с историята на своята професия през годините.

Предстоят Дни на отворените врати, онлайн изложение на изделия, изработени от ученици в професионалните паралелки, среща с кариерни консултанти и други инициативи с ученици и родители. Участието на родителите във всеки етап от предложените дейности е от съществено значение за успеха на инициативите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *