278 четения

Електрическите тенджери остават спомен, разпродават близо 20 машини за 50 000 лева

Пускат преса с тегло 315 тона за 18 000 лева след неуспешен първи търг

 

Електрическите тенджери от времето на соца, произвеждани в общинския цех на фирма „Подем“ в Полски Сеновец, остават официално в миналото. Сградният фонд от близо 10 000 кв. м с халета вече има нов собственик, а общината се опитва да продаде на търг машини и съоръжения, които не са му нужни. След като никой не поиска механичната преса с тегло 315 тона при стартова цена 39 626 лева от цеха в Полски Сеновец, сега я предлагат на половин цена – за 19 000 лева. Решението е на Общинския съвет в Полски Тръмбеш и се отнася за около 20 машини и съоръжения, за които нямаше мераклии на първи търг.

Общата стойност на намалените машини е близо 50 000 лева. Освен огромната преса има няколко ножа гилотини, телферен кран 3,2 тона, който е с нова цена 1164 лв., няколко 50-тонни преси, преоценени на по 1850 лева, стругове и други преси. Ако и на втората тръжна процедура машините не бъдат купени, те ще бъдат продадени за вторични суровини като скрап след бракуване.

ФРЕЗА, ШЛАЙФМАШИНА И ПЕЩ ЩЕ БЪДАТ ПРЕХВЪРЛЕНИ с цена на общинската фирма в село Павел. Община Полски Тръмбеш оставя за ползване два кантара и мотокар. Други машини от бившето хале N 1 в Полски Сеновец се бракуват и ще бъдат продадени за скрап, като ще се търси най-високата цена от най-малко три оферти за вторични суровини. При интерес да се купят машини за части, които да не се режат за желязо, те ще се заплатят на двойна цена от най-високата за желязото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *