Култура

Съботните детски представления се завръщат на сцената на великотърновския театър с „Патиланци”

Екипът на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ връща на сцена любимите на децата съботни представления. Първата история, с която ще могат да се забавляват малките почитатели на театралното изкуство, е мюзикълът „Патиланци”. Интерпретацията на веселите истории за баба Цоцолана и нейния внук Патиланчо са дело на композитора Александър Йосифов, а либретото на Банчо Банов е създадено по мотиви от обичаните разкази на Ран Босилек.

На сцената децата ще имат възможността да се запознаят с историята, с която са пораснали поколения българи, и да срещнат любимите на всички баба Цоцолана, палавия Патиланчо, Дана, Данчо, Ганчо и куп други колоритни герои. Под съпровода на музика и забавни песни героите от приказката се отдават на щури патилански игри и веселие. Режисьор на спектакъла е Стефан Донев, а диригент – Васил Вълчев. Сценографията и костюмите са на Лидия Къркеланова, а хореографията е на Катя Богданова. В „Патиланци” участват солисти и оркестър на МДТ „Константин Кисимов”.

Билети за мюзикъла „Патиланци” могат да бъдат закупени на касата на театъра при спазване на противоепидемичните мерки за сигурност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *