Водещи новиниОбщество

„МенторМейт” стартира безплатна онлайн QA академия

През май американската компания за разработка на специализиран софтуер – „МенторМейт”, организира безплатна онлайн QA академия за млади таланти, които искат да се развиват в сферата на софтуерното тестване. Обучението ще се състои от разнообразие от лекции, задачи и практически упражнения и ще подготви одобрените кандидати за стартиране на кариерата им в тази бързоразвиваща се сфера. Участниците ще учат както техники за ръчно тестване, така и автоматизирани такива. Техни лектори ще бъдат топексперти от „МенторМейт” с над 40 години комбиниран професионален опит. Обучението ще продължи 12 седмици, като лекциите ще се провеждат два пъти седмично и ще се записват. Най-добре представилите се по време на академията ще получат предложение за работа в „МенторМейт” в края на обучението. QA aкадемията е подходяща за хора с технически опит — техническа специалност в университет; завършена математическа гимназия; курс за програмиране или QA. Могат да кандидатстват хора с основни познания по някой от езиците за програмиране. Важно изискване е и отличното владеене на английски език. От кандидатите се очаква да имат също така добри комуникативни и аналитични умения, както и способност за работа в екип и решаване на проблеми.

До момента в „МенторМейт” са провели две успешни издания на безплатната QA академия през 2020 година с фокус върху градовете Пловдив, Варна и Велико Търново, с 31 участници. Най-добрите 15 участници от предишните две издания вече работят в компанията и се развиват в QA сферата. За да намерят и помогнат на най-добрите млади таланти да стартират своята кариера в QA, от „МенторМейт” са създали добре структуриран и силно конкурентен процес по подбор. Според статистиките 5% от всички кандидати преминават успешно процеса по кандидатстване и започват обучението си в програмата.

Желаещите да се включат в академията могат да кандидатстват до 16 април. Те следва да попълнят форма за кандидатстване, където да прикачат свое CV на английски език. Веднага след това ще получат и задача да запишат видео, в което се представят и обосновават мотивацията си. Те трябва да изпратят видеото в рамките на три дни от кандидатстването. Най-добрите сред тях ще бъдат поканени на онлайн тест, а следващата стъпка за преминалите успешно теста ще бъде онлайн интервю. Финалната група участници ще бъде обявена през май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *