111 четения

Очаква ни слънчево време и постепенно повишение на температурите, валежи са възможни само в сряда

През нощта ще преобладава ясно време с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат около 0 гр. За В. Търново минимална температура около 0.

В петък ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 10 и 13 гр. За В. Търново максималната температура ще бъде около 12. Атмосферното налягане още малко ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще има разкъсана облачност, на места намаляваща до слънчево. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 5 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около -6.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.8 гр. през 1985 г., а най-ниската измерена минимална температура е -2.0 през 2003 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 47 минути и ще залезе в 19 часа и 51 минути. Фаза на Луната: три дена преди новолуние.

В събота и неделя ще времето ще остане слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 0 и 2 гр. Максималните температури още ще се повишат и ще са между 12 и 15. В понеделник времето ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток. Температурите ще се повишават. Минималните температури ще бъдат между 2 и 4 гр. Максималните температури ще са между 17 и 19. Във вторник до обяд ще бъде слънчево, а следобед ще се заоблачи. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Температурите още малко ще се повишат и максималните ще достигнат 22 и 24 гр. В сряда времето ще бъде облачно. Очакват се валежи от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще останат високи – между 7 и 9, а максималните ще се понижат и ще са между 16 и 18. В четвъртък времето ще остане предимно облачно с умерен до силен вятър от северозапад. Валежи не се очакват. Минималните температури ще бъдат между 4 и 6 гр., а максималните още ще се понижат и ще са между 9 и 12.

Над западните и централните части на Стара планина в събота и неделя ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м в събота ще е около 0, а в неделя ще достигне 5 гр. В понеделник и вторник ще има разкъсана облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 10. В сряда времето ще бъде облачно с валежи от дъжд, а вечерта с падането на температурите над 2000 м дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад-север. Температурите ще се понижат. В четвъртък валежите ще спират, но ще остане облачно. Температурите ще останат без промяна.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *