174 четения

Организират детски риболовен турнир в Горна Оряховица

РИБОЛОВЕН ТУРНИР „ДЕЦА С ВЪДИЦА В РЪКА“ ПРЕДСТОИ ДА СЕ ПРОВЕДЕ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА НА 17 АПРИЛ. Събитието се организира от местната власт и клуба по спортен риболов в железничарския град. Проявата се инициира по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта – 2021 г.

Децата ще премерят сили в риболовния турнир на река Янтра, под моста в землището на Долна Оряховица. Съревнованието ще се проведе по правилата на БФРС, секция „Плувка деца“, и ще продължи 2 часа. Малките въдичари ще бъдат разположени в четири сектора от двете страни на реката, като максималният брой състезатели е 20.

Право на участие имат всички, които са навършили 6 години и не са над 18 години. Състезателите ще бъдат картотекирани като такива в клуб по спортен риболов – Горна Оряховица. Те следва да бъдат с пълнолетен придружител, който по време на риболова може да помага с разпъване на риболовните принадлежности, закачането на стръв, кепване на риба от водата и откачане.

СЕКТОРНИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ ЩЕ ПОЛУЧАТ КУПА И МЕДАЛ, А ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ ЩЕ БЪДАТ ПООЩРЕНИ С ИНДИВИДУАЛЕН ПОДАРЪК – медал и тениска от Община Горна Оряховица.

Записването за турнира става на телефон 0882 959 666, както и в риболовен магазин „При Милев“, който се намира на ул. „Цар Освободител“ N 48 в железничарския град.

Ден преди надпреварата ще се проведе тренировка, която не е задължителна за участниците. Проявата ще премине при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и при физическа дистанция от 1,5 м между състезателите.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *