Сладоледеният бос Цветан Цветанов и синовете му инвестираха 1 млн. лв. във фабрика за протеинови лакомства

Новата семейна фирма пусна на пазара здравословен заместител на течния шоколад

 

Цветан Цветанов

СЪЗДАТЕЛЯТ НА ТЪРНОВСКАТА СЛАДОЛЕДЕНА ФАБРИКА „ДЕНИ” ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И СИНОВЕТЕ МУ Александър и Вилиян са инвестирали 1 млн. лв. в нова семейна фирма. Тя се казва Active Choice и съществува от четири години. Сладоледеният бос Цветанов вече няма общо с „Дени”, защото, след като продаде този бизнес, мениджърският му договор за управление вече е изтекъл, съобщи самият той. Новата семейна фирма за активен избор на здравословни храни разполага със собствена фабрика в кв. „Чолаковци” и работи с пълен капацитет.

ПЪРВИТЕ ПРОДУКТИ НА НОВИЯ СЕМЕЕН БИЗНЕС СА ПРОТЕИНОВИ БАРОВЕ. От тези вафли има шест вида, които намират добър пазар в доста държави. Новият бизнес хрумнал на Цветан Цветанов, който е от Каварна и е завършил морското училище във Варна, след като започнал да вдига кръвно. Тогава 55-годишният вече бизнесмен решил да направи нещо за себе си. След доста четене за нов продукт, какъвто имало само в Щатите, той открил протеиновите барове. Хем ядеш нещо сладко без захар, хем си сит и нямаш проблеми, се шегува днес Цветанов. След като тези вафли били измислени, рецептите били поверени на технолози с над 25-годишен опит в хранително-вкусовия бранш, които заложили на възможно най-добрите и здравословни съставки – ядки, сушени плодове, фибри, първокласен протеин и стевия.

В КРАЯ НА 2020 Г. БИЛИ ГОТОВИ И РЕЦЕПТИТЕ ЗА ЧЕТИРИ ВИДА протеинови кремове Creamella. Заради пандемията обаче те се пускат на пазара едва в края на март тази година, обясни Цветан Цветанов и допълни, че засега те могат да се намерят само в онлайн магазина на фирмата и в столицата.

Кремовете, които не се различават от познатия течен шоколад.

Идеята на новите протеинови кремове е да бъде създаден здравословен течен шоколад, което вече е факт. „Така се роди Creamella – изключително успешен продукт без аналог, който вече се предлага в четири разновидности. Балансираният и фин крем е без захар, без палмово масло, с 20% първокласен протеин, два вида какао и пробиотични фибри”, обяснява още Цветан Цветанов, който доста години бе изкушен и от политиката и дори стана депутат, но сам напусна парламента.

Отличните качества и безспорните предимства на протеиновите продукти Active Choice са оценени и зад граница – в момента компанията осъществява износ за Англия, Холандия, Виетнам, Сърбия и др. А ценителите на здравословните храни в България могат да се възползват от уникалната възможност да получат протеинови продукти директно от производител, като пазаруват от онлайн магазина на компанията.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

One thought on “Сладоледеният бос Цветан Цветанов и синовете му инвестираха 1 млн. лв. във фабрика за протеинови лакомства

  • 09.04.2021 в 13:02
    Permalink

    На времето бъркаха двамата Цецовци. Цецо Сладоледа се отегли на време, че и сладоледа щяха да му вземат.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.