Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Токов удар по време на работа уби 29-годишен горнооряховец

ТРАГИЧЕН ИНЦИДЕНТ ОТНЕ ЖИВОТА НА 29-ГОДИШЕН МЪЖ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Г.Р. е починал от токов удар, докато ремонтирал  участък от жп линия в четвъртък. Около фаталния край на младежа има много неизвестни, а случаят се разследва от компетентните органи. Трудовата злополука се случва по жп линията Стражица – Славяново.

Г.Р е служител на горнооряховската фирма “Транселстрой” ЕООД, която е наета след обществена поръчка да извърши цялостно реновиране на трасето. Колеги на починалия твърдят, че към момента на извършване на ремонтните дейности контактната мрежа е била изключена и заземена. Предполагат, че е възможно прехвърчала искра от съседния жп път да е предизвикала инцидента.

При подадения сигнал на телефон 112 пристигат екипи на полицията и спешна помощ, както и служители на Областната дирекция “Инспекция по труда” във Велико Търново.

“Младежът е бил с трудов договор и е бил обезпечен с всички предпазни средства, тепърва ще се изясняват обстоятелствата около настъпилата смърт”, коментира инж. Невена Стефанова, шеф на ведомството. Тя допълни, че е връчена  призовка и че проверката по случая няма да приключи скоро.

От Окръжна прокуратура съобщиха, че е образувано досъдебно производство за смърт по време на трудова злополука. Разследването ще търси истината около фаталния край на Г. Р.

През изминалите три дни много приятели, близки и познати на починалия изразиха в социалните мрежи тъгата си от факта, че 29-годишния мъж приключва толкова неочаквано и рано земния си път. Опечалените споделиха десетки общи снимки и изказаха съболезнования на семейството му.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *