Румънка е първият записал се участник в 44-тия Международен семинар по българистика във ВТУ

Румънка от Букурещ е първият записал се участник в 44-тия Международен летен семинар по български език и култура, който се провежда ежегодно във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Мария Лупеску е на 44 години, преводач по професия. Тя е подала документите си за новото издание на семинара, което ще се проведе от 12 юли до 1 август във Велико Търново.

И тази година програмата на семинара включва практически обучения по български език и шест специализирани семинара, съобразени с интересите на участниците – съвременен български език, съвременна българската литература, българско изобразителното изкуство. Предвидени са лекции по съвременно българско кино, български фолклор, история и култура на България. В рамките на две седмици участниците ще изучават български песни и народни танци. По традиция са предвидени и две екскурзии, които ще запознаят гостите с красотата на българските градове. Последните дни от семинара участниците ще бъдат на Българското Черноморие в курортен комплекс „Албена“.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка ВТУ

One thought on “Румънка е първият записал се участник в 44-тия Международен семинар по българистика във ВТУ

  • 13.04.2021 в 17:40
    Permalink

    Това го помня от ‘1983-4 поне,,,,Много благородно нячинане беше, Защото имаше западняци, Белгия най -вече и беше много атрактивно и полезно за наС….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *