621 четения

Тихомир Шабов стана районен прокурор на Велико Търново за втори мандат

Прокурор Тихомир Шабов встъпи в длъжност „Административен ръководител – районен прокурор“ на Районна прокуратура – Велико Търново. Той бе избран за втори мандат с решение

Тихомир Шабов (вляво) получава назначението си от окръжния прокурор.

на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет от 24.03.2021 г. Актът за встъпване в длъжност беше подписан на 14 април в присъствието на Таня Недкова – апелативен прокурор, и Христо Христов – окръжен прокурор.

Прокурор Тихомир Шабов има над 21 години юридически стаж изцяло в органите на съдебната власт. Неговата професионална кариера започва като следовател в Окръжната следствена служба – Велико Търново, която длъжност заема в периода от 2000 г. до 2006 г. В периода от 2006 г. до 2015 г. е прокурор в Районна прокуратура – Велико Търново, а от 2015 г. до 2020 г. е неин административен ръководител. С решение на Прокурорската колегия от 18.11.2020 г. е определен за изпълняващ функциите административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура. Към нея бяха присъединени бившите районни прокуратури в другите общини на областта още през м.г. Сега те са териториални поделения на Великотърновската районна прокуратура, както е и във всички други региони на страната. Тепърва предстои подобна схема и за районните съдилища в общините извън областните центрове.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. пресцентър Апелативна прокуратура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *