766 четения

3628 пенсионери от община В. Търново получават по 120 лв. за хранителни продукти

ОТ 19 АПРИЛ ЗАПОЧВА РАЗДАВАНЕТО НА ЕДНОКРАТНА ФИНАНСОВА БОНУС ПОДКРЕПА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ У НАС. Тя ще бъде в размер на 120 лв., като средствата ще отидат при 3628 души от третата възраст в община Велико Търново.

Право на този вид социална помощ имат хората, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях е от 300 до 369 лв. включително. Тук няма да се вземат предвид получаваните 50 лв. добавки, които правителството отреди за подкрепа на възрастните в условията на пандемия.

Не е необходимо да се подава заявление за отпускане на бонусите, уточняват от Областната дирекция „Социално подпомагане“ в старата столица. Информацията за попадащите в рамката е препратена директно от Националния осигурителен институт, за да се улеснят представителите на третата възраст.

СУМАТА ЩЕ СЕ ИЗПЛАЩА ДИРЕКТНО ПО БАНКОВ ПЪТ, КАКТО СТАНДАРТНАТА ПЕНСИЯ. Тя ще може да се вземе от гише в банката или в пощата.

Парите за пенсионерите идват от националния бюджет.

От ведомството информират, че ако някой не получи полагащите му се 120 лв., следва да се обърне към дирекцията за уточняване на актуалния му адрес, след което ще бъде вписан в списъците по местоживеене.

Помощта ще бъде изплатена до 26 април.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *