217 четения

Овощари и пчелари с най-голям интерес към евросредствата за стартиране на агробизнес

ПРЕОБЛАДАВАЩАТА ЧАСТ ОТ ЖЕЛАЕЩИТЕ В РЕГИОНА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ФИНАНСОВА ПОМОЩ ОТ ЕС за стартиране на малки стопанства са в секторите „Пчеларство“ и „Овощарство“. От Областния фонд „Земеделие“ са връчили 54 договора на кандидати в двете направления, а в следващите няколко дни предстои 11 земеделски производители да положат подписа си в споразуменията.

Сред останалите кандидати са такива, които желаят да разширяват стопанства в сферата на зеленчукопроизводството, животновъдството, включително и в труднодостъпни планински региони.

Одобрените ще получат субсидия в размер на 15 000 евро на два транша. Второто плащане обаче се реализира след проверка на това дали фермерът е постигнал заложените в бизнес плана му приоритети.

Помощта има за цел да даде тласък на ангажираните в селското стопанство да развиват производството си, да модернизират и технологизират работния процес и да подобряват опазването на околната среда и борбата с климатичните промени.

В помощ на фермерите влиза териториалния офис на Националната служба за съвети в земеделието във Велико Търново, в който се изготвят безплатно бизнес планове.

Галина ГЕОРГИЕВА

Един коментар за “Овощари и пчелари с най-голям интерес към евросредствата за стартиране на агробизнес

  • 14.04.2021 в 13:12
    Permalink

    Да ама контролирайте го, защото накои само мъчат пчелите, хичне ги поглеждат . Правят го само от алчност за тези пари.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *