НВУ ще си сътрудничи с платформата за обучение „Тинузавър“

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново занапред ще си сътрудничи с платформата за обучение „Тинузавър“. Началникът на военния вуз бриг. ген. Иван Маламов и Невен Боянов, който е съосновател на платформата за обучение по електроника, роботика и програмиране, подписаха споразумение за съвместна работа.

В рамките на сътрудничеството предстоят обучения и семинари за студенти и курсанти от НВУ, свързани с нуждите на професиите на бъдещето в съвременната отбрана, комуникациите, IТ сферата. Младежите ще получат възможност за менторство и за участие в стажантски програми и практики, които да ги направят конкурентоспособни, както и възможност да развият умения в гражданските професии в дигиталния сектор.

Първото събитие от съвместната програма е предстоящият хакатон за Деня на Земята в НВУ – 22 април. Членове на екипа на „Тинузавър“ ще се включат в журито, което ще избере най-добре представилия се отбор. За участие в събитието са записани 10 отбора, които ще представят решения на проблеми, свързани с опазване на околната среда.

Веселина АНГЕЛОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.